Γιατί ο Τζουντ Λο δεν θέλησε να γίνει «Σούπερμαν»; - νεα || cinemagazine.gr
10:30
14/6

Γιατί ο Τζουντ Λο δεν θέλησε να γίνει «Σούπερμαν»;

Ο Άγγλος ηθοποιός ήταν σε συζητήσεις να αναλάβει τον ρόλο σε μια εποχή που ο Μπρετ Ράτνερ επρόκειτο να σκηνοθετήσει ενσάρκωση του ήρωα. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο Τζουντ Λο έχει παίξει τον Γιον-Ρογκ, έχει παίξει τον Ντάμπλντορ και είναι ο πρώτος που θα παραδεχθεί ότι ακούγεται παράξενο που του φάνηκε τραβηγμένο να...του φαίνεται τραβηγμένος ο ρόλος του Σούπερμαν. Κι όμως: «Ναι, βέβαια ήταν να τον υποδυθώ. Και υπήρξε και διάστημα έντονου φλερτ, αλλά πάντοτε αντιστεκόμουν, μου φαινόταν κάπως. [...] Ήταν να το σκηνοθετήσει ο Μπρετ Ράτνερ (σ.σ. ο Ράτνερ έχει «τελειώσει» πρακτικά εδώ και 6-7 χρόνια μετά από κατηγορίες ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς), δεν ξέρω αν υπήρχε σενάριο, δεν θυμάμαι να διάβασα κάποιο. Είναι πριν από αρκετό καιρό. Μου έφεραν και την στολή. Πίστευαν ότι αυτό θα με έπειθε.»

«Όχι, δεν ήταν η στολή του Κριστοφερ Ριβ, ήταν πιο μεταλλική», λέει ο Λο στο podcast. «Τέλος πάντων την φόρεσα, κοιτάχτηκα και ενώ ένα μέρος μου έλεγε ένα 'ουάου, μοιάζει καλό', εν συνεχεία είπα 'όχι, όχι δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Δεν μπορείς. Και δεν με έπεισα. Και μετά παραμέρισα, έτσι κι αλλιώς το φιλμ δεν έγινε ποτέ.»

Κάπως έτσι ο Λο μπαίνει στο εκλεκτό κλαμπ «Νίκολας Κέιτζ» των ηθοποιών που ΔΕΝ έγιναν Σούπερμαν. 

Το 2025 θα δούμε την νέα ενσάρκωση του προπολεμικού χαρακτήρα, στην ταινία του Τζέιμς Γκαν, στην οποία την στολή (που ένας θεός ξέρει τι χρώμα θα την έχουν καταλήξει να έχει - φανς Ντόνερ εδώ) θα φορέσει ο Ντέιβιντ Κόρενσουετ.

O Κόρενσουετ με την στολή Σούπερμαν-ανθρακωρύχου

O Σούπερμαν