O Tζειμς Γκαν σκηνοθετεί το «Superman Legacy» - νεα || cinemagazine.gr
11:53
16/3

O Tζειμς Γκαν σκηνοθετεί το «Superman Legacy»

Ως αρχιτέκτονας του DCEU 2.0, ο Τζέιμς Γκαν είπε να αναλάβει αυτοπροσώπως τη θεμελίωση της οικοδομής, σκηνοθετώντας την ταινία έναρξης της «Πρώτης Φάσης» του.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Aφού χάραξε το σχέδιο βάσει του οποίου θα κινηθεί το νέο διευρυμένο σύμπαν της DC, ο Τζέιμς Γκαν, θέλοντας να δώσει το παράδειγμα και να αποτελέσει πρότυπο χαρισματικού ηγέτη, βγαίνει μπροστά ο ίδιος. Το «Superman Legacy», η ταινία που θα αποτελέσει την αφετηρία της Πρώτης φάσης του DCEU 2.0 – δανειστήκαμε αυτό με τις «Φάσεις» από τη Marvel, γιατί έχει φάση- θα φέρει την υπογραφή του, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες.

Σύμφωνα με τη σύνοψη, η νέα ταινία θα αφηγηθεί την προσπάθεια του Σούπερμαν να συγκεράσει την κληρονομιά της κρυπτονιανής καταγωγής του με την ενηλικίωση του στο Smallvile του Κάνσας, αλλά και να πείσει τους ανθρώπους για την ανθρώπινη καλοσύνη  σε έναν κόσμο που την βρίσκει ξεπερασμένη.

«Έχασα τον μπαμπά μου πριν τρία χρόνια», έγραψε στον λογαριασμό του στα social ο Γκαν.«Δεν με καταλάβαινε ως παιδί, αλλά υποστήριξε την αγάπη μου για τα κόμικ και για το σινεμά. Δεν θα μπορούσα να κάνω αυτή την ταινία χωρίς εκείνον. Πριν από χρόνια μου είχαν προτείνει να αναλάβω τον Σούπερμαν και απάντησα αρνητικά, επειδή δεν μπόρεσα να βρω έναν τρόπο για να κάνω μια ταινία όσο μοναδική και αστεία και συναισθηματική θα άξιζε στον ήρωα. Λιγότερο από έναν χρόνο πριν τα κατάφερα, εν ολίγοις αποφασίζοντας να επικεντρωθώ στην κληρονομιά του Σούπερμαν, στον τρόπο που η καταγωγή του από τον Κρύπτον και το μεγάλωμά του σε μια φάρμα στο Κάνσας τον καθορίζουν σαν χαρακτήρα».

Το σενάριο της ταινίας φέρει επίσης την υπογραφή του Τζέιμς Γκαν. Ως ημερομηνία εξόδου της έχει προγραμματιστεί η 11η Ιουλίου 2025.