Άλλος για το Γουέστερος; Το HBO ετοιμάζει νέο πρίκουελ του «GoT» βασισμένο στο «Tales of Dunk and Egg» ? νεα || cinemagazine.gr
11:37
22/1

Άλλος για το Γουέστερος; Το HBO ετοιμάζει νέο πρίκουελ του «GoT» βασισμένο στο «Tales of Dunk and Egg»

Μπορεί να άφησε πικρή επίγευση σε αρκετούς, αλλά αν νομίζατε πως θα εγκαταλείψετε το Γουέστερος μετά το φινάλε του «Game of Thrones», τότε ξανασκεφτείτε το!

Από τον Πάνο Γκένα

Με την Disney κραταιά στα μεγαλα franchises της Marvel + Star Wars και την Amazon να ετοιμάζει νέο, πανάκριβο ταξίδι στην Μέση Γη, το HBO σκέφτηκε να επενδύσει στο «δικό του» αφηγηματικό σύμπαν ετοιμάζοντας σειρά από πρίκουελ του «Game of Thrones». Γιατί όταν παίζονται πολλά λεφτά, φαίνεται πως για τις νέες ιδέες... winter is coming!

Μετά το ήδη ανακοινωμένο «House of Dragon» για τον Οίκο των Ταργκάριεν, που βρίσκεται ήδη σε στάδιο παραγωγής, το HBO δίνει πράσινο φως σε ένα ακόμη τηλεοπτικό πρίκουελ του «GoT» που είχε συζητηθεί αρκετά από τους φανατικούς της σειράς τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το Variety, το συνδρομητικό δίκτυο σκέφτεται να διασκευάσει τις περιπέτειες των Σερ Ντάνκαν (γνωστού ως Dunk) και του Έγκον Ταργκάριεν Ε' (γνωστού ως Egg) από τις ιστορίες του Τζ.Ρ.Ρ.Μάρτιν «The Tales of Dunk and Egg», στην οποία έχουν εκδοθεί - μέχρι στιγμής - τρία μυθιστορήματα. Ο συγγραφέας είχε δηλώσει το 2017 πως δεν επιθυμεί μία τηλεοπτική διασκευή της συγκεκριμένης σειράς, επειδή προτίθεται να γράψει άλλα 8-10 βιβλία, αναγνωρίζοντας πως έχει αργούς ρυθμούς γραψίματος. Από την άλλη, όλοι αναγνωρίζουμε τους γοργούς ρυθμούς της μικρής οθόνης!

Το όνομα που ακούγεται να αναλάβει την παραγωγή της σειράς είναι του Μπρούνο Χέλερ, παραγωγού του αδικημένου (και ενδεχομένως πρωτεργάτη του «GoT») «Rome».

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τον επικεφαλής προγραμματισμού του HBO, Κέισι Μπλόις, το πρώτο επίσημο πρίκουελ «House of Dragon» προορίζεται για πρεμιέρα το 2022. Το 2019 η τελευταία σεζόν «Game of Thrones» κέρδισε 12 βραβεία Emmy σημειώνοντας αριθμό-ρεκόρ 32 υποψηφιοτήτων (σε ένα σύνολο 161 όλα αυτά τα χρόνια).