Πώς να κάνετε τον «κακό» σας καλύτερο: Ο Ταραντίνο μιλά για τον Χανς Λάντα του Κρίστοφ Βαλτζ - νεα || cinemagazine.gr
10:53
30/7

Πώς να κάνετε τον «κακό» σας καλύτερο: Ο Ταραντίνο μιλά για τον Χανς Λάντα του Κρίστοφ Βαλτζ

Σε πρόσφατη συνέντευξη ο δημιουργός δήλωσε ότι είναι ο διασκεδαστικότερος χαρακτήρας που έφτιαξε ποτέ και αποκάλυψε πόσο ασυνήθιστες ήταν οι πρόβες λόγω της «συνωμοσίας» του με τον ηθοποιό.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Το κόλπο έχει ως εξής: Ο Ταραντίνο ξέροντας το βάρος του χαρακτήρα που είχε φτιάξει, και εκμεταλλευόμενος ότι κανείς μη Γερμανός στο καστ δεν ήξερε ποιος είναι ο Κρίστοφ Βαλτζ, συμφώνησε με τον ηθοποιό να «κρύβει λόγια» στο διάβασμα με τους άλλους ηθοποιούς. «Δεν θέλω να είσαι ανεπαρκής, αλλά θέλω να κρύβεις. Δεν θέλω να καταλάβουν ποιος είσαι. Στην κλίμακα από το 1 ως το 10 ας είσαι 6. Καλός, όχι ανταγωνιστικός με κανέναν και αν το κάνεις, χάσε. Δεν θέλω να ξέρουν για τον Λάντα».

Ο Βαλτζ κατένευσε και μάλιστα μετά από προτροπή του Ταραντίνο απείχε και από πρόβες ώστε το υλικό του να εκπλήξει τους ηθοποιούς απέναντί του, όταν οι κάμερες πια θα τραβούσαν κανονικά. Ο Βαλτζ ζήτησε μόνο από τον ίδιο τον Ταραντίνο να διαβάσουν μαζί πριν το γύρισμα, ενώ για την διαβόητη αρχική συμμετείχε και ο Ντενί Μενοσέ, που κράτησε τον ρόλο του αγρότη.

Ο Ταραντίνο έπαιξε με το πόσο villain θα ήταν ο Λάντα, έπαιξε με την ειρωνεία ότι είναι Ναζί που καταδιώκει Εβραίους και πέφτει πάνω στους Μπάστερδους, έπαιξε και με τις προσδοκίες του κοινού. «Δεν είναι και με το μέρος του, αλλά είναι μια γ@μημένη ταινία και αν καταλάβει τι κάνουν οι Μπάστερδοι είναι πιο συναρπαστική εκδοχή. Ξέρει τα μυστικά όλων, ξέρει και το δικό τους. Και αυτό κάνει πιο έντονη την κλιμάκωση του έργου».

Κάνει επίσης και πιο ευτυχή την καριέρα του Κρίστοφ Βαλτς, που μπορεί να μην έχει δώσει και πολλές καλές ταινίες έκτοτε, αλλά το Όσκαρ του το κατέκτησε με το σπαθί - και το λούγκερ του.