Προετοιμαστείτε για το 3ωρο(!) «The Batman» με το μουσικό θέμα του Μάικλ Τζιακίνο - νεα || cinemagazine.gr
11:26
21/1

Προετοιμαστείτε για το 3ωρο(!) «The Batman» με το μουσικό θέμα του Μάικλ Τζιακίνο

Φέτος η επίσκεψη στην Γκόθαμ Σίτι αναμένεται να έχει διάρκεια. Συγκεκριμένα 167 λεπτά (και δεν σας βάζουμε τους τίτλους τέλους).

Από τον Πάνο Γκένα

Η Warner Bros. ανακοίνωσε την διάρκεια του νέου «Batman», που αναμένεται τον Μάρτιο σε σκηνοθεσία Ματ Ριβς, και δεν έκανε καμία έκπτωση... χρόνου! Στα 167 λεπτά (χωρίς να υπολογίζονται τα end credits) η ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον σηματοδοτεί την μεγαλύτερη παραμονή μας στην Γκόθαμ καθιστώντας το «The Batman» μία από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια ταινίες που βασίζονται σε κόμικ, με τα «Avengers: Endgame» (181 λεπτά) και το «Justice League» στην εκδοχή του Ζακ Σνάιντερ (242 λεπτά) να είναι οι μοναδικές με παραπάνω καρέ.

Το πολλάκις αργοπορημένο λόγω Covid «The Batman» έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κοινού και των φανατικών του Σκοτεινού Ιππότη, τόσο για την παρουσία του Ρόμπερτ Πάτινσον (που διαδέχεται Κίτον, Κίλμερ, Κλούνεϊ, Μπέιλ και Άφλεκ), όσο και για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει το στούντιο, αφού φαίνεται να στηρίζει την δημιουργία ενός νέου αφηγηματικού σύμπαντος με πυρήνα την ταινία επενδύοντας σε σόλο σειρές για λογαριασμό του HBO Max με θέμα τον Πιγκουίνο και το αστυνομικό τμήμα της Γκόθαμ.

Τα τρέιλερ που έχουν ήδη κυκλοφορήσει προϊδεάζουν για μία πιο σκοτεινή, βίαιη, αστυνομική περιπέτεια μυστηρίου, με τον προστάτη της Γκόθαμ να εμφανίζεται ως ένας οργισμένος εκδικητής, πιο κοντά στην δολοφονική φιγούρα του Τζέισον από το «Παρασκευή και 13» ή του Μάικ Μάγιερς του «Halloween», παρά του πλούσιου γιάπι που κυνηγά εμμονικά τους εγκληματίες της πόλης. Ο σκηνοθέτης Ματ Ριβς έχει επιβεβαιώσει άλλωστε πως οι επιρροές του ήταν τα «Chinatown» και «Zodiac». Μαζί με τον Πάτινσον, στην ταινία συμπρωταγωνιστούν οι Πολ Ντέινο (Γρίφος), Ζόι Κράβιτς (Catwoman), Κόλιν Φάρελ (Πιγκουίνος), Άντι Σέρκις (Άλφρεντ), Τζέφρι Ράιτ (Επιθεωρητής Γκόρντον), Τζον Τορτούρο (Καρμάιν Φαλκόνε) και Πίτερ Σάρσγκαρντ (στο ρόλο του Τζιλ Κόλσον).

Μαζί με την είδηση των 167 λεπτών έρχεται και η αποκάλυψη του νέου μουσικού θέματος δια χειρός Μάικλ Τζιακίνο, του βραβευμένου με Όσκαρ συνθέτη του «Up» που έχει παραδώσει εμπνευσμένες παρτιτούρες για τις ταινίες του Ματ Ριβς (ακούστε την σουίτα του για το «Cloverfield», αλλά και τα soundtracks για το «Άσε το Κακό να Μπει» και «Dawn of the Planet of the Apes» / «War for the Planet of the Apes»). Με την μουσική του «The Batman», ο Τζιακίνο γίνεται μέλος της εκλεκτής ομάδας των Ντάνι Έλφμαν, Χανς Ζίμερ, που έχουν υπογράψει παρτιτούρες για τον Άνθρωπο-Νυχτερίδα και τον Άνθρωπο-Αράχνη.

Η ταινία «The Batman» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες 3 Μαρτίου από την Tanweer.

Ακούστε στη συνέχεια, το 7λεπτο θέμα του «The Batman».