Ν(e)οσταλγία: Κιάνου Ριβς και Κάρι-Αν Μος μιλούν για το επιδραστικό σύμπαν του πρωτότυπου «The Matrix» - νεα || cinemagazine.gr
12:46
15/10

Ν(e)οσταλγία: Κιάνου Ριβς και Κάρι-Αν Μος μιλούν για το επιδραστικό σύμπαν του πρωτότυπου «The Matrix»

22 χρόνια πριν το «The Matrix» έγραψε τη δική του κινηματογραφική ιστορία. 22 χρόνια μετά, και λίγο πριν παρακολουθήσουμε το νέο, τέταρτο μέρος, οι πρωταγωνιστές του θυμούνται και εύχονται.

Από τον Χρήστο Πολίτη

22 Δεκεμβρίου, σχεδόν Χριστουγεννιάτικο δώρο θα είναι το καινούργιο κεφάλαιο του «The Matrix», με τίτλο «The Matrix Resurrections», ταυτόχρονα στις αίθουσες και στο HBO MAX.

Η παραγωγή επενδύει πολύ στη νοσταλγία, γι’ αυτό και επανενώνει τη Λάνα Γουατσόφσκι στη σκηνοθεσία, μα κυρίως τον Κιάνου Ριβς και την Κάρι Αν-Μος στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε η Warner έχει ως θέμα το πόσο επιδραστική ταινία ήταν το «The Matrix» για το 1999, ακριβώς στη λεπίδα του νέου αιώνα, και πόσο ελκυστική φαντάζει η νέα περιπέτεια.

Ήταν ένα κομμάτι, πολύ βασικό της pop κουλτούρας της εποχής και των δεκαετιών που ακολούθησαν, ακόμα κι αν οι δυο συνέχειες δεν στάθηκαν αντάξιες του πρώτου. Για την Κάρι-Αν Μος, ήταν η «ευκαιρία μιας ολόκληρης ζωής», για τους νέους ηθοποιούς, όπως ο Γιάγια Αμντούλ-Ματίν ΙΙ άλλαξε τις (κινηματογραφικές) ζωές τους.

Πως ήταν η ζωή πριν το «The Matrix» και πως μετά; Πόσο καίρια ήταν η επιλογή του σωστού χαπιού; Πόσο τα εφέ εκείνης της ταινίας ήταν παράδειγμα προς μίμηση για μια γενιά που ακολούθησε;

«Όταν φτιάχναμε την πρώτη ταινία, ένιωσα πως εδώ κάτι γίνεται που μας ξεπερνούσε. Κάτι πολύ μεγάλο, κάτι τεράστιο. Άκουγα από διάφορο κόσμο πως το «The Matrix» τους άλλαξε τις ζωές. Και απαντούσα «Ευχαριστώ, άλλαξε και τη δική μου επίσης».

Υπονομή μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, που θα μάθουμε αν και αυτή η φιλοσοφία του «The Matrix» είναι ξανά «εδώ».