«The Palace»: Αυτή θα είναι η νέα ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι - νεα || cinemagazine.gr
0:45
3/5

«The Palace»: Αυτή θα είναι η νέα ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι

Δύο χρόνια μετά το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας για το «Κατηγορώ…!», ο Ρόμαν Πολάνσκι επιστρέφει ακάθεκτος με καινούργια ταινία.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Ο Ρόμαν Πολάνσκι ετοιμάζει νέα ταινία μετά το «Κατηγορώ...!», που μπορεί να κέρδισε στο Φεστιβάλ Βενετίας ένα από τα μεγάλα βραβεία του Διαγωνιστικού, είδε όμως την πλάτη της αμερικανικής διανομής κι έτσι επίσημα δεν κυκλοφόρησε.

Εξάλλου, η Αμερική είναι κόκκινο πανί και για τις δυο πλευρές, αφού ο Πολάνσκι τράπηκε σε φυγή από εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’70 μετά τις κατηγορίες για βιασμό της 13χρονης Σαμάνθα Γκέιμερ, οπότε και εκκρεμεί η σύλληψή του. Από τότε μέχρι και σήμερα βρίσκεται σε ευρωπαικό έδαφος, χωρίς αυτό να εμποδίζει την Αμερικανική Ακαδημία να τον προτείνει δυο φορές για Όσκαρ και να του δώσει το βραβείο Σκηνοθεσίας το 2002 για τον «Πιανίστα», ταινία που κέρδισε και τον Χρυσό Φοίνικα εκείνης της χρονιάς.

Ο Πολωνός δημιουργός που έχει στο παλμαρέ του μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες του σύγχρονου σινεμά («Το Μωρό της Ρόζμαρι», «Τσάιναταουν», «Ο Ένοικος», «Αποστροφή») κι ένας από τους πλέον συνεπείς της τελευταίας δεκαετίας («Ο Θεός της Σφαγής», «Η Αφροδίτη με τη Γούνα», «Αόρατος Συγγραφέας»), δεν το βάζει κάτω και στα 88 του ανακοίνωσε την καινούργια ταινία του, που θα συγγράψει με τον Γέρζι Σκολιμόφσκι.

Το «The Palace» τοποθετημένο σε ένα πολυτελές ελβετικό ξενοδοχείο την παραμόνη της Πρωτοχρονιάς του 1999, ακολουθεί τις ζωές ενοίκων, υπαλλήλων και τον τρόπο που αυτές μπλέκονται. Στοχεύοντας σε ένα από τα μεγάλα φεστιβάλ του 2022, η ταινία είναι σίγουρα μια από τις πλέον αναμενόμενες «στα προσεχώς».

Ο Πάολο Ντελ Μπρόκο από την Rai που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή δηλώνει πως «εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η καλλιτεχνική πλευρά, η ποιότητα των ιστοριών και όχι οι προσωπικές υποθέσεις, εν προκειμένω του Πολάνσκι».