Έρχεται sequel της «Απειλής» του Τζον Κάρπεντερ; - νεα || cinemagazine.gr
13:43
2/6

Έρχεται sequel της «Απειλής» του Τζον Κάρπεντερ;

Ο σκηνοθέτης άφησε να εννοηθεί πως κάτι ετοιμάζεται, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες γιατί έχει δώσει «όρκο μυστικότητας».

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Πιο καταδεικτικός από ποτέ, προσφέροντας στιγμές ονείρωξης στους φαν του λαβκραφτιανού τρόμου και κατορθώνοντας ταυτόχρονα να έχει ως πιο τρομακτική σεκάνς της ταινίας του εκείνη ενός απλού τεστ αιμοληψίας – σχεδόν κρατάς την ανάσα σου-  η «Απειλή» (Τhe Thing, 1982) του Τζον Κάρπεντερ, παρά την αρχική της εισπρακτική αποτυχία, κέρδισε με το σπαθί της μια θέση στις κορυφαίες στιγμές του είδους. Ας μην ξεχνάμε ότι o Κάρπεντερ ήθελε πολύ να κάνει remake της original ταινίας του Χάουαρντ Χοκς, άλλωστε είχε εντάξει αποσπάσματα από αυτή και στο «Halloween» του.

Το 2011 είδαμε κάτι ανάμεσα σε  prequel  και reboot, ήταν καλύτερο από άλλες αναβιώσεις εμβληματικών τίτλων του σινεμά τρόμου που είδαμε την ίδια περίοδο, μα δεν άφησε το στίγμα του, χώρια που είναι ντροπή να στρέφεσαι στις ψηφιακές ευκολίες, όταν γυρίζεις τη συνέχεια μιας ταινίας που άφησε εποχή για τα αναλογικά εφέ της. Ίσως όμως να έχουμε την ευκαιρία για μια πιο «χειροποίητη» συνέχεια.

Ο σκηνοθέτης βρέθηκε για ένα Q & A σε event στο Τέξς και άφησε να εννοηθεί ότι περιμένουμε ένα «The Thing 2», αλλά ότι δεν μπορεί να πει περισσότερα γιατί έχει δώσει «όρκο μυστικότητας». Το ερώτημα των φαν είναι αν θα φέρει την υπογραφή του, καθώς έχει να γυρίσει ταινία από το «The Ward» του 2010, ή αν απλώς θα δώσει την ευχή του, όπως έκανε και με την περίπτωση του «Halloween». Αναμένουμε.