Τρέιλερ για το «Tina», το ντοκιμαντέρ για την «βασίλισσα του rock'n'roll» Τίνα Τέρνερ - νεα || cinemagazine.gr
11:54
24/2

Τρέιλερ για το «Tina», το ντοκιμαντέρ για την «βασίλισσα του rock'n'roll» Τίνα Τέρνερ

Στοιχειοθετημένο από τους δημιουργούς του οσκαρικού «Undefeated», το «Tina» είναι το πρώτο πλήρες υλικού και εξουσιοδοτημένης πρόσβασης ντοκιμαντέρ για την θρυλική τραγουδίστρια.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Μια καριέρα 60 ετών, 8(!) Γκράμι, ευάριθμων δίσκων, τρομερών πωλήσεων, ενός ρεκόρ Γκίνες (για το μεγαλύτερο ροκ κονσέρτο με εισιτήριο (στο Ρίο της Βραζιλίας για την Break Every Rule περιοδεία πήγαν 180.000 άνθρωποι να τη δουν) και τόσων άλλων γεγονότων και τιμών που χρειάζεται... ένα ντοκιμαντέρ να εξιστορήσει.

Το οποίο και θα συμβεί από το HBO, υπό την αρμόδια καθοδήγηση των Νταν Λίντσεϊ και Τ.Τζ. Μάρτιν που πριν 10 χρόνια πήραν το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ για το «Undefeated».

H παραγωγή περιλαμβάνει συνεντεύξεις από τους Όπρα Γουίνφρεϊ, Άντζελα Μπάσετ και φυσικά την ίδια την φέτος τον Νοέμβριο 82χρονη (και αειθαλή) «γιαγιά της ροκ», ενώ υπόσχεται, προφανώς, ανέκδοτο υλικό, προσωπικές φωτογραφίες και πράγματα που ίσως δεν ειπώθηκαν (καθότι είναι και διάσημα ιδιωτική στα περί της προσωπικής της -θυελλώδους- ζωής) ούτε στην πρόωρη αυτοβιογραφία της το 1986, ούτε στην ταινία «What's Love Got to Do With It», όπου την υποδύθηκε η Μπάσετ. Άλλωστε αυτό θα είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ με την έγκρισή της.

Η Τέρνερ εκτοξεύθηκε στην δεκαετία του '60, μαζί με τον σύζυγό της Άικ Τάρνερ (εδώ πολλά τα θυελλώδη), ενώ γνώρισε μια διαστρικής εμπορικότητας επιστροφή στην δεκαετία του '80, όταν συνέβη και η σύζευξη με το σινεμά στο 3ο «Μαντ Μαξ».

Ημερομηνία πρεμιέρας του ντοκιμαντέρ έχει οριστεί η 27η Μαρτίου.