40 χρόνια και «περίπου 4» καλές ταινίες μετά, ο Τομ Χανκς γράφει βιβλίο - νεα || cinemagazine.gr
9:32
28/9

40 χρόνια και «περίπου 4» καλές ταινίες μετά, ο Τομ Χανκς γράφει βιβλίο

Ένας από τους 2-3 εμπορικότερους ηθοποιούς στην ιστορία της βιομηχανίας αστειεύεται (ή και όχι) με το σε πόσες καλές ταινίες έχει συμμετάσχει, ανακοινώνει την νουβέλα του και ασκεί αναπόφευκτη κριτική σε μια παρούσα κατάσταση που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τα κέρδη. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο Τομ Χανκς σε φάση αυτοκριτικής, ή σε φάση πλάκας, ενίοτε τα δύο καλό είναι να ταυτίζονται. Δύο Όσκαρ, κοντά 100 ταινίες (και 50 παραγωγές) αργότερα, καθώς και εισπράξεις που τον τοποθετούν στους μεγιστάνες του box office, ο αγαπημένος ηθοποιός ισχυρίζεται ότι έχει κάνει «περίπου τέσσερεις» καλές ταινίες (είναι προς τις 15, αλλά καλά να 'μαστε, άλλοι θα έλεγαν «ούτε μία» στο πάθος τους) και μας χαιρετά ως επίδοξος συγγραφέας. 

Το «The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece» θα βγει στις 9 Μαΐου του προσεχούς έτους και θα είναι μια μυθοπλασία περί της παραγωγής μιας πανάκριβης υπερηρωικής ταινίας και του κόμικ που την ενέπνευσε.

«Κανείς δεν ξέρει πώς φτιάχνεται μια ταινία, παρότι όλοι ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν», λέει ο Χανκς στο περιοδικό People. «Έχω κάνει δεκάδες ταινίες - τέσσερεις εξ αυτών είναι καλές νομίζω - και εντυπωσιάζομαι ακόμη με το πώς συναρμολογούνται. Από την αστραπή μιας ιδέας μέχρι την εικόνα στο σκοτάδι η όλη διαδικασία είναι ένα θαύμα. Είναι πολύ-πολύ σκληρή δουλειά, για μεγάλο διάστημα και αποτελείται από στιγμές μεγάλης χαράς που εξισορροπούνται από ισάριθμες φορές που σιχαίνεσαι τον εαυτό σου».

Κάτι έχει πάθει ο Χανκς το τελευταίο διάστημα, ίσως είναι και η ηλικία, πάντως «βγαίνει» λίγο πιο κανονικός, πιο έξω απ' τα δόντια, για τα δεδομένα του πάντα. Στην συνέντευξη μοιράστηκε και το πώς το «Φόρεστ Γκαμπ» (δεν) έπαιξε να έχει συνέχεια συμπληρώνοντας: «Ένα έξυπνο πράγμα που έκανα ήταν να μην υπογράψω ότι πρέπει να κάνω σίκουελ. Αν πρέπει να το φτιαξουμε, αν υπάρχει λόγος, έχει καλώς. Αλλά δεν μπορείτε να με εξαναγκάσετε. Υπάρχει αυτή η φυσική τάση του καθαρού εμπορίου που λέει ότι αφού έκανες μια επιτυχία, ξανακάντο και θα έχεις επίσης μια επιτυχία».

Δεν πάει έτσι, το ξέρει ο Τομ ο Χανκς.