Το «Imaginary» είναι το ομορφότερο animation που δεν ξέραμε ότι περιμένουμε - νεα || cinemagazine.gr
15:43
14/6

Το «Imaginary» είναι το ομορφότερο animation που δεν ξέραμε ότι περιμένουμε

Ένα εκθαμβωτικό (και μιγιαζικικό) animation προστίθεται στον κατάλογο του Netflix τον Ιούλιο. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Kι ενώ τον Φεβρουάριο απολαύσαμε το «Αγόρι και τον Ερωδιό» στις αίθουσες, από το πουθενά προκύπτει animation εξ Ιαπωνίας και εντελώς μιγιαζακικό στην όψη (άραγε και στην ψυχή;), για το οποίο δεν είχαμε ακούσει τίποτα. «Τhe Ιmaginary» λέγεται και ανήκει στο Studio Ponoc και όχι στο Ghibli, αλλά βλέποντας το τρέιλερ δύσκολα θα καταλάβαινες τη διαφορά.

Το μοτίβο του φανταστικού φίλου έχει εμπνεύσει ήδη δυο ταινίες φέτος, το «Imaginary» της Blumhουse – αυτό δεν έχει «the» στον τίτλο- και το «If» του Τζον Κραζίνσκι που προβάλλεται ακόμα στις αίθουσες. Στην ταινία οι φανταστικοί φίλοι αγωνιούν ότι τα παιδιά θα τους ξεχάσουν. Ο κακός της υπόθεσης είναι η πραγματικότητα και ενσαρκώνεται από μια φαντασματική παρουσία βγαλμένη κατευθείαν από j-horror.  

Η εικονογραφία είναι εκθαμβωτική, η αύρα της παραπέμπει στις καλύτερες μέρες του είδους, δυστυχώς στον περισσότερο κόσμο θα προστεθεί απευθείας στο Netflix - στις ΗΠΑ θα κάνει μια γκεστ εμφάνιση για να είναι τυπικά eligible για τα προσεχή Όσκαρ. Με δεδομένο ότι βλέπουμε anime σχεδόν κάθε βδομάδα πια στα εγχώρια σινεμά, θα μπορούσαμε να έχουμε δει και αυτό στις αίθουσες, αν δεν παρενέβαινε το Netflix, αλλά ας λογαριάσουμε μισογεμάτο το ποτήρι, τουλάχιστον θα μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε και μάλιστα σύντομα – 4 Ιουλίου προστίθεται στην πλατφόρμα.