Η χαρά του reunion: Το φετινό φεστιβάλ της Tribeca είναι γεμάτο εκπλήξεις - νεα || cinemagazine.gr
11:09
11/5

Η χαρά του reunion: Το φετινό φεστιβάλ της Tribeca είναι γεμάτο εκπλήξεις

25ετία «Fargo», 20ετία «Οικογένεια Τένενμπαουμ», 40ετία (και κάτι) «Οργισμένο Είδωλο», φέρνουν κοντά ιστορικά καστ και συνεργασίες ηθοποιών-σκηνοθετών, στο φεστιβάλ που θέλει πρώτο στις ΗΠΑ να γιορτάσει την επιστροφή στην φυσικότητα. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ναι μεν σταδιακά και προσεκτικά, αλλά ο καιρός που η φυσική κοινωνικότητα θα ξαναβρεί τον εαυτό της καταφθάνει. Και τα κινηματογραφικά φεστιβάλ, ξέρουμε εμείς, έχουν την μερίδα του λέοντος για κάποιους ανθρώπους. Η παραγωγή τους, είναι λογικό, σκέπτεται τρόπους να γιορτάσει την επάνοδο αυτή.

Το «νεοϋορκέζικο φεστιβάλ», που συστήθηκε μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους σαν πύργος πνευματικής, κοινωνικής και κινηματογραφικής ενότητας, θα τελεστεί φέτος από τις 9 έως τις 20 Ιουνίου. Και προμετωπίδα του, μαζί με τα έργα, θα έχει τους εορτασμούς και τις επανενώσεις συν-δημιουργών.

Έτσι λοιπόν, 25 χρόνια μετά θα ξαναβρεθεί το καστ του «Fargo» (Κοέν, Μπουσέμι, ΜακΝτόρμαντ), 20 μετά να και η ευρεία διανομή της «Οικογένειας Τένενμπαουμ» (πλην Χάκμαν, που δεν εμφανίζεται πια, και Μπίλ Μάρεϊ που που να τρέχει) και μια κουβέντα Ντε Νίρο (συνιδρυτή του φεστιβάλ) με τον Μάρτιν Σκορσέζε για τα γυρίσματα του «Οργισμένου Ειδώλου». Ο Ντε Νίρο θα κάνει αχμ και χμ και yeah, ευτυχώς ο Μάρτυ ξέρει να τα λέει, οπότε θα αναφέρει και πώς ο Μπόμπι του έσωσε, μάλλον, τη ζωή με την ταινία αυτή.

Όμως το φεστιβάλ θα έχει πολλές παράπλευρες συζητήσεις. Ανάμεσά τους θα τα πουν οι Μπράντλεϊ Κούπερ και Γκιγιέρμο ντελΤόρο που ετοιμάζουν το «Nightmare Alley», θα τα πούν στο Directors Series και οι Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, Νταγκ Λάιμαν και Τζίνα Πρινς-Μπάιθγουντ. Μίνι reunion, για τους μουσικόφιλους, και η Ντέμπι Χάρι με τους Κρις Στάιν και Κλεμ Μπερκ, της ομάδας των υπεργαπημένων Blondie.

To φεστιβάλ προγραμματίζεται να εκτυλιχθεί, προφανώς με όλα τα μέτρα υγιεινής, σε αγαπημένους χώρους της πόλης, στο Brookfield Place, στο Pier 57 Rooftop πάνω από τον ποταμό Χάντσον, στο Μανχάταν, στο Battery και πολλά ακόμα, ενώ θα έχει κοντά του και μια state of the art LED οθόνη 13 μετρών, την πρώτη κινητή HD οθόνη στη χώρα.

Εύγε, με το καλό, το cinemagazine και οι Νύχτες Πρεμιέρας θα έχουν, ως είθισται, το βλέμμα τους εκεί κοντά.