«Finding Me»: Η Βαιόλα Ντέιβις γράφει την αυτοβιογραφία της - νεα || cinemagazine.gr
14:07
22/7

«Finding Me»: Η Βαιόλα Ντέιβις γράφει την αυτοβιογραφία της

Βραβευμένη με Όσκαρ, με μια ευρεία αποδοχή και κυνηγώντας πάντα ρόλους με προκλήσεις, η Βαιόλα Ντέιβις θυμάται στην αυτοβιογραφιία της, τι σημαίνει να ανακαλύπτεις τον πραγματικό σου εαυτό.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Έχει αποδείξει τις ικανότητές της στην υποκριτική εντός κι εκτός σανιδιού και πανιού, στο τραγούδι και στην τηλεόραση και με μια συνέπεια να διέπει τις επιλογές της, η «αγαπημένη» φίλη της Μέριλ Στριπ γράφει για να εκδόσει μέσα στη χρονιά το «Finding Me», την αυτοβιογραφία της.

Το βιβλίο θα ακολουθεί μια πορεία που ξεκινάει από τα παιδικά της χρόνια στο Central Falls, εκεί που μεγάλωσε μέχρι το σήμερα, που μεταξύ άλλων συμμετέχει σε διάφορες ανθρωπιστικές δράσεις, αλλά και τα εμπόδια που βρήκε μέχρι να μπει για τα καλά στο ευπώλητο Χόλιγουντ και να φτάσει να βραβευτεί με Όσκαρ για την ερμηνεία της στο «Fences» του Ντένζελ Ουάσινγκτον.

«Πιστεύω οτι οι ιστορίες μας και το θάρρος να τις μοιραστούμε είναι το πιο ισχυρό συναισθηματικό εργαλείο που έχουμε. Αυτή είναι η ιστορία μου και την αφηγούμαι με τον ευθύ τρόπο που θα μπορούσα». Έτσι περιγράφει στο εισαγωγικό σημείωμα, το «γιατί» αυτού του βιβλίου.

Για την ιστορία, η Ντέιβις πήρε τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο το 1992, κι από τότε έχει κερδίσει δυο βραβεία Τony, αρκετά ακόμα θεατρικά βραβεία μέχρι να καταφέρει να διεκδικήσει βασικούς ρόλους σε ταινίες που πρωταγωνιστούν στις κούρσες βραβείων της χρονιάς. Είναι η πρώτη μαύρη ηθοποιός που κέρδισε βραβείο Emmy Πρώτου ρόλου, και η πρώτη Αφροαμερικανή που τιμήθηκε με τέσσερα SAG βραβεία της ένωσης ηθοποιών, αλλά κυρίως είναι η πρώτη μαύρη ηθοποιός που πέτυχε την χρυσή τριπλέτα: Όσκαρ, Emmy, Tony.