Σειρά του Τζος Γουίντον να λογοδοτήσει για τον «τοξικό κόσμο» των γυρισμάτων της «Μπάφι» - νεα || cinemagazine.gr
12:03
1/3

Σειρά του Τζος Γουίντον να λογοδοτήσει για τον «τοξικό κόσμο» των γυρισμάτων της «Μπάφι»

Ο υπεύθυνος του επιτυχημένου σίριαλ και των δύο πρώτων «Avengers» (2012/2015), μπορεί να χαιρετίζεται ως δημιουργός, αλλά τώρα ήρθε κι αυτού η ώρα καθώς το Variety πήρε συνέντευξη από 11 συνεργάτες του και είχαν κάμποσα κολάσιμα να του προσάψουν.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Μπορεί η «Μπάφι η Βαμπιροφόνισσα» (1997-2003) να θεωρείται από τα επιδραστικότερα σίριαλ των τελευταίων 25 ετών, μπορεί και οι «Εκδικητές» να γέννησαν το franchise του 21ου αιώνα, αλλά άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Κι αυτό διότι η εφημερίδα της βιομηχανίας ρώτησε 11 συνεργάτες από τον κύκλο της «Μπάφι» και του spinoff «Angel» (1999-2004) και η ατμόσφαιρα που απορρέει είναι αυτή του τοξικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Τον χορό ξεκίνησε η Καρίσμα Κάρπεντερ, που έχει παίξει βασικό ρόλο και στα δύο σίριαλ, όταν ανέβασε στον λογιαριασμό της στα σόσιαλ μίντια μια μακροσκελή δήλωση όπου αναφέρει ότι ο Γουίντον «καταχράστηκε την εξουσία του σε πολλές περιπτώσεις» σε βάρος της. Τον ονομάτισε «βάναυσο» και περιέγραψε μια περίσταση που εκείνη είχε μείνει έγκυος κι αυτός, πίσω από κλειστές πόρτες, την ρώτησε «αν θα το κρατήσει» και χειριστικά οπλοποίησε την γυναικεία της φύση και την πίστη της εναντίον της. «Με κατηγόρησε ότι σαμποτάρω το σόου, λοιδόρησε τις θρησκευτικές μου πεποιθήσεις και με απέλυσε την επόμενη σεζόν λόγω του τοκετού μου».

Το άνοιγμα της Κάρπεντερ άνοιξε τις πόρτες για ανάλογες κατηγορίες, που περιέχονται στο άρθρο του Variety. Η έκδοση προσέγγισε τους σταρ/σκηνοθέτες/παραγωγούς των σειρών, περίπου 40 ονόματα, οι οποίοι ωστόσο απείχαν από την έρευνα. Ωστόσο κάποιοι εξ αυτών παρείχαν στήριξη στα social media της ηθοποιού, ενώ 11 συνολικά συμμετέχουν στην έρευνα. 

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το εκτενές ρεπορτάζ για την συμπεριφορά και τις καταγγελίες εναντίον του 56χρονου δημιουργού, που δύσκολα τον βλέπουμε να ολοκληρώνει τα τρέχοντα. Τελευταία του κινηματογραφική δουλειά ήταν οι δεύτεροι Εκδικητές, «Η Εποχή του Ούλτρον».