Stop στο σίκουελ της «Wonder Woman» από την ηγεσία της Warner - νεα || cinemagazine.gr
12:51
8/12

Stop στο σίκουελ της «Wonder Woman» από την ηγεσία της Warner

H ηγεσία της Warner ενημέρωσε την Πάτι Τζένκινς ότι δεν θα προχωρήσουν με τρίτη ταινία «Wonder Woman», καθώς δεν συνάδει με το νέο πλάνο για το DCEU. Σε κίνδυνο φέρεται να είναι και το σίκουελ του «Black Adam», μετά τις χλιαρές επιδόσεις του στα ταμεία. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Ξεχάστε τη «Wonder Woman», τουλάχιστον στην εκδοχή που την ξέρετε. Ο διαβόητος νέος CEO της Warner Ντέιβιντ Ζάσλαβ που, εκτός των άλλων, έχει τη φαεινή ιδέα να ονομάσει την πλατφόρμα του HBO-Max όταν συγχωνευτεί πλήρως με εκείνη του Discovery σκέτο Max, απαλείφοντας δηλαδή ένα brand name που για μεγάλη μερίδα του κοινού συνιστά εχέγγυο ποιότητας, έδωσε πρόσφατα τα κλειδιά του τμήματος της DC στους Τζέιμς Γκαν και Πίτερ Σάφραν, για να το αναδιαμορφώσουν για πολλοστή φορά.

Θύμα αυτής της αλλαγής φρουράς είναι και η τρίτη ταινία «Wonder Woman». Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή μέσα από το στούντιο, η Πάτι Τζένκινς παρέδωσε το σενάριο της τρίτης ταινίας, που θα αποτελούσε σίκουελ του «Wonder Woman 1984» και ενημερώθηκε από την ηγεσία ότι δεν συνάδει με τα πλάνα των Γκαν και Σάφραν για το μέλλον του διευρυμένου σύμπαντος της DC και ότι το στούντιο δεν θα προχωρήσει με το πρότζεκτ. Τα μαντάτα λέγεται ότι είναι κακά και για το προαναγγελθέν σίκουελ του «Man of Steel» αλλά και για τον «Black Adam» ο οποίος έκανε μόλις κάτι παραπάνω από τα μισά από όσα χρειαζόταν ώστε να βγάλει τα λεφτά του στις αίθουσες (387 εκατομμύρια δολάρια έναντι των 600 εκατομμυρίων δολαρίων που ήταν το σημείο από το οποίο θα ξεκινούσε να εμφανίζει κέρδος από την πορεία του στις αίθουσες). Η ταινία χάρη στο merchandise και τα έσοδα από  την εκμετάλλευσή της σε πλατφόρμες θα βγάλει τελικά το κόστος παραγωγής της και ίσως κι ένα μικρό κέρδος, αλλά τα νούμερα ήταν απογοητευτικά και θέτουν τη συνέχειά της υπό αμφισβήτηση.

Το δίδυμο θα παρουσιάσει το πλάνο του για την DC στον Ζάσλαβ την ερχόμενη εβδομάδα, το καλό για αυτούς είναι ότι το επερχόμενο «Flash» κάνει reboot στο επονομαζόμενο Snyderverse και τους λύνει κάπως τα χέρια. Σχεδόν όλοι οι σταρ μπορούν κάλλιστα να επανεμφανιστούν, το πώς, πού και πότε προς το παρόν μόνο οι Γκαν και Σάφραν το ξέρουν. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα δούμε «Wonder Woman 3» από Πάτι Τζένκινς.