Το «Wonderbox» του Αλέξανδρου Παπαθανασόπουλου είναι ένα υψηλής ευκρίνειας «παράθυρο στη φαντασία» - νεα || cinemagazine.gr
13:47
30/11

Το «Wonderbox» του Αλέξανδρου Παπαθανασόπουλου είναι ένα υψηλής ευκρίνειας «παράθυρο στη φαντασία»

Αντλώντας έμπνευση από την καινοτομία των Samsung τηλεοράσεων, η ταινία μικρού μήκους «Wonderbox» είναι γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε 8Κ.

Από τον Πάνο Γκένα

Η Samsung Electronics Hellas αποκάλυψε το μικρού μήκους «Wonderbox», μια κινηματογραφική εμπειρία εμπνευσμένη από τη Neo QLED 8K. Η ταινία σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Παπαθανασόπουλου γυρίστηκε σε 8Κ, αντλώντας έμπνευση από την τεχνολογία αιχμής της εμβληματικής σειράς τηλεοράσεων Samsung Neo QLED 8K.

Όπως δηλώνει και ο εύγλωττος τίτλος του, το «Wonderbox» είναι ένας φόρος τιμής στο «κουτί των θαυμάτων», στην τηλεόραση που ως μέσο μας εξοικειώνει από νωρίς με τα κινηματογραφικά ερεθίσματα που έπειτα μας εμπνέουν. Ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Παπαθανασόπουλους και ο σεναριογράφος Γιώργος Ζαφειρόπουλος, γνωστοί στο κοινό του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας από την συμμετοχή τους στο διαγωνιστικό των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους με το «Beyond Good & Evil» (2018), αποτυπώνουν ένα πολύχρωμο, ευρηματικό ταξίδι στη φαντασία ενός μικρού παιδιού, και μέσα σε 8 λεπτά υπερθεματίζουν τη διαφυγή του storytelling, τις κινηματογραφικές αναφορές που μας καθορίζουν (ο «Τιτανικός» και ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» συμπεριλαμβάνονται δημιουργικά), τη ζωντάνια που διαθέτουν οι λεπτομέρειες του κόσμου μας.

Όπως δήλωσαν οι δημιουργοί της ταινίας, το «Wonderbox» είναι ένας φόρος τιμής στις ιστορίες και στους ευφάνταστους κόσμους που δημιουργούσαν όταν ήταν παιδιά, κόσμους γεμάτους χρώμα, ταινίες που λάτρεψαν και πρωτότυπες κατασκευές που συμπλήρωναν την αφήγηση. Η δημιουργία της ταινίας σε 8Κ ήταν το ιδανικό εργαλείο για να καταγραφεί αυτό το σύμπαν σε υψηλή ευκρίνεια, έτσι όπως του αρμόζει. Ο Αλέξανδρος Παπαθανασόπουλος δήλωσε σχετικά: «Είμαι ενθουσιασμένος που παρουσιάζω το "Wonderbox" και ευχαριστούμε θερμά τη Samsung που μας έδωσε την ευκαιρία να υλοποιήσουμε το δημιουργικό μας όραμά. Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό ταξίδι που συνδυάζει τη μαγεία της αφήγησης με την τεχνολογία της Samsung και ανυπομονούμε να γίνει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό».

Από αριστερά, Γιώργος Τσαούσης, Επικεφαλής Τμήματος Consumer Electronics της Samsung Electronics Hellas, Αλεξανδρος Παπαθανασόπουλος, Σκηνοθέτης του Wonderbox, Γιώργος Ζαφειρόπουλος, Σεναριογράφος του Wonderbox

Ο Γιώργος Τσαούσης, Επικεφαλής του Τμήματος Consumer Electronics της Samsung Electronics Hellas, συμπλήρωσε: «Το "Wonderbox" ενσαρκώνει το όραμα της εταιρείας, να εμπνέει με τις τεχνολογίες της, να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και να κάνει τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη. Μέσα από την ιστορία της Ιόλης, βλέπουμε ένα κόσμο γεμάτο χρώματα και λεπτομέρειες που αποδίδονται μοναδικά χάρη στην τεχνολογία 8Κ. Το Wonderbox ξεπερνά τα όρια της φαντασίας, όπως και στη Samsung ξεπερνούμε τα όρια του δυνατού, γι’ αυτό και είμαστε επί 17 συναπτά έτη κορυφαίος κατασκευαστής τηλεοράσεων στον κόσμο. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συντελεστές μαζί με την ομάδα της Samsung που αγκάλιασαν αυτό το project».

Την προβολή της ταινίας στην Gold Class του Village@The Mall Athens ακολούθησε συζήτηση με τους βασικούς συντελεστές της ταινίας που συντόνισε ο συνεργάτης του cinemagazine.gr, Γιάννης Βασιλείου.

Δείτε την ταινία εδώ: 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Το «Wonderbox» του Αλέξανδρου Παπαθανασόπουλου είναι ένα υψηλής ευκρίνειας «παράθυρο  στη φαντασία»
  • Η επίσημη αφίσα της ταινίας Wonderbox