Εκτός ο Ταραντίνο από τις υποψηφιότητες της Ένωσης Σκηνοθετών Αμερικής

2013-01-09 13:51:41
Από τον Ρωμανό Αργυρόπουλο-Ιωάννου

Η Ένωση που δείχνει συνήθως τον δρόμο για τα Όσκαρ ανακοίνωσε χθες τις υποψηφιότητες της, αφήνοντας έξω τον Κούεντιν Ταραντίνο, και επιβεβαιώνοντας το μομέντουμ των Σπίλμπεργκ και Άφλεκ.

Μια μέρα πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ, και μόλις τέσσερις πριν την τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, η περίοδος των βραβείων φτάνει στο ζενίθ της. Μετά τη σημερινή ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία BAFTA, είναι η σειρά της Ένωσης Σκηνοθετών Αμερικής (Directors Guild of America) να ανακοινώσει τις υποψηφιότητες για τα δικά της βραβεία, τα οποία θα δοθούν στις 2 Φεβρουαρίου.

Η λίστα των υποψηφιοτήτων της Ένωσης, που εκπροσωπεί σχεδόν όλους τους σκηνοθέτες των ΗΠΑ και τείνει να δείχνει το δρόμο για τα βραβεία της Ακαδημίας, περιλαμβάνει φέτος τον Στίβεν Σπίλμπεργκ («Λίνκολν») στην 11η (!) υποψηφιότητά του, τον Μπεν Άφλεκ («Επιχείρηση: Argo») στην πρώτη, τον Ανγκ Λι («Η Ζωή του Πι») στην τέταρτη, καθώς και τους Κάθριν Μπίγκελοου («Zero Dark Thirty») και Τομ Χούπερ («Οι Άθλιοι»), τους νικητές, δηλαδή, τόσο των βραβείων της Ένωσης όσο και των Όσκαρ, το 2010 και το 2011 αντίστοιχα.

Ως συνήθως, όμως, το ενδιαφέρον δεν τραβούν αυτοί που μπήκαν στη λίστα, αλλά αυτοί που έμειναν εκτός, με πρώτο και καλύτερο τον Κουέντιν Ταραντίνο. Παρά το γεγονός ότι το «Django ο Τιμωρός» αποδεικνύεται η πιο πετυχημένη εμπορικά ταινία του και έχει δεχθεί πολύ καλές κριτικές, η Ένωση, μέλος της οποίας έγινε μόλις φέτος ο "διαβόητος" σκηνοθέτης, φάνηκε μάλλον να τρομάζει από το ευαίσθητο θέμα και την υπερστυλιζαρισμένη βία του μεταμοντέρνου γουέστερν. Εκτός υποψηφιοτήτων έμεινε, επίσης, και ο Ντέιβιντ Ο'Ράσελ, παρά την ανέλπιστη επιτυχία της περίεργης κομεντί «Οδηγός Αισιοδοξίας» («Silver Linings Playbook»).

Δείτε αναλυτικότερα τη λίστα των υποψηφιοτήτων της Ένωσης Σκηνοθετών Αμερικής:

- Μπεν Άφλεκ - «Επιχείρηση: Argo»
- Κάθριν Μπίγκελοου - «Zero Dark Thirty»
- Τομ Χούπερ - «Οι Άθλιοι»
- Ανγκ Λι - «Η Ζωή του Πι»
- Στίβεν Σπίλμπεργκ - «Λίνκολν»

 

Μαντέψτε σωστά τις δέκα υποψήφιες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας εδώ, και κερδίστε δέκα δωρεάν εισιτήρια για τα Ster Cinemas.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ