Το «Moonrise Kingdom» επικρατεί στα Gotham Awards

2012-11-27 13:41:49
Από την Ανθή Νταουσάνη

Εκπλήξεις επιφύλαξαν τα χθεσινά ανεξάρτητα βραβεία «Gotham Awards» που απονεμήθηκαν στη Νέα Υόρκη και κάθε χρόνο θεωρούνται δείκτης για τις indie ταινίες που θα διακριθούν μέσα στη χρονιά. Το μεγάλο βραβείο απέσπασε το «Moonrise Kingdom» του αγαπημένου Γουές Άντερσον

Εκπλήξεις επιφύλαξαν τα χθεσινά ανεξάρτητα βραβεία «Gotham Awards» που απονεμήθηκαν στη Νέα Υόρκη και κάθε χρόνο θεωρούνται δείκτης για τις indie ταινίες που θα διακριθούν μέσα στη χρονιά. Το μεγάλο βραβείο απέσπασε το «Moonrise Kingdom» του αγαπημένου Γουές Άντερσον και παρόλο που επικροτούμε τη διάκριση, δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε πώς διαγωνιζόμενες ταινίες όπως το «The Master» του Πολ Τόμας Άντερσον (Αργυρό Λιοντάρι στη Βενετία για το σκηνοθέτη και βραβείο καλύτερης ερμηνείας σε Φϊλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και Χοακίν Φίνιξ) και το «Silver Linings Playbook» του υποψήφιου για Όσκαρ Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ (μια ταινία που βρίσκεται ήδη μέσα στο buzz που ξεκινάει κάθε χρόνο τέτοια εποχή με αποκορύφωμα τα βραβεία της Ακαδημίας) έφυγαν χωρίς ούτε ένα βραβείο.

Ο νικητής του Σάντανς, Μπεν Ζάιτλιν κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας για το εξαιρετικό «Beasts of the Southern Wild», την ταινία που προβλήθηκε στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» των Καννών, έκλεισε την αυλαία των δικών μας φετινών ΝΥΧΤΩΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE και δεν αποκλείεται να πλασαριστεί και στα Όσκαρ. Βραβείο ερμηνείας (στα Gotham δε διαχωρίζεται η ανδρική από τη γυναικεία) απέσπασε η άγνωστη Εμαγιάτζι Κορινέλντι για το φιλμ «Middle of Nowhere», ενώ καλύτερο ομαδικό καστ ψηφίστηκε η τριάδα Έμιλι Μπλαντ, Μαρκ Ντιπλά και Ρόζμαρι Ντιουίτ για το «Your Sister’s Sister».

Στο βραβείο κοινού το «Artifact» του Τζέρετ Λίτο επικράτησε των φαβορί, ενώ καλύτερο ντοκιμαντέρ αναδείχτηκε το «How to Survive a Plague» του Ντέιβιντ Φρανς. Η βραδιά περιελάμβανε και την απονομή δυο τιμητικών βραβείων. Το ένα δόθηκε στον Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ και το άλλο στη Μαριόν Κοτιγιάρ που εντυπωσιάζει φέτος με την ερμηνεία της στο «Σώμα με Σώμα», το οποίο κυκλοφορεί στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 29 Νοεμβρίου.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ