Oι Αμερικανοί παραγωγοί δεν μπορούν να αποφασίσουν ποια ταινία θα πάρει το Όσκαρ

2014-01-20 10:47:06
Από την Ανθή Νταουσάνη

To Σωματείο Αμερικαών Παραγωγών μπορεί να υπερηφανεύεται ότι τα τελευταία χρόνια, είναι η μόνη έγκυρη πυξίδα για το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας.

To Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών μπορεί να υπερηφανεύεται ότι τα τελευταία χρόνια, είναι η μόνη έγκυρη πυξίδα για το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας - οι επιλογές του σωματείου συνέπεσαν τα τελευταία έξι χρόνια με εκείνες της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Αλλά αυτό το «αλάθητο» μόλις πήρε τέλος, αφού στη χθεσινή απονομή των βραβείων Producers Guild μόλις σημειώθηκε «ιστορική» ισοπαλία, με «Gravity» και «12 Χρόνια Σκλάβος» να μοιράζονται το μεγάλο βραβείο, στον απόηχο ακόμα της προτίμησης του «Οδηγού Διαπλοκής» από το Σωματείο Ηθοποιών.

Συμπέρασμα; Το μόνο βέβαιο είναι ότι τώρα η φετινή κούρσα γίνεται πιο αμφίρροπη από ποτέ με τρεις ταινίες να μοιάζουν εξίσου ικανές να κατακτήσουν την κορυφή.

Στα υπόλοιπα βραβεία, οι παραγωγοί ανέδειξαν το «Ψυχρα κι Ανάποδα» ως καλύτερο animation, το «We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks» ως καλύτερο ντοκιμαντέρ, μια ταινία που δεν είναι υποψήφια για Όσκαρ, σε μια κατηγορία όπου η μάχη θα κριθεί ανάμεσα στο «The Act of Killing» και στο «20 Feet from Stardom», ενώ από τη μικρή οθόνη ξεχώρισαν «Breaking Bad», «Modern Family» και «Behind the Candelabra»

Τα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Παραγωγών:

Κινηματογράφος

Καλύτερη ταινία: «Gravity» και «12 Χρόνια Σκλάβος»

Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων: «Ψυχρά κι Ανάποδα»

Καλύτερο ντοκιμαντέρ: «We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks»

Τηλεόραση

Καλύτερη δραματική σειρά: «Breaking Bad»

Καλύτερη κωμική σειρά: «Modern Family»

Καλύτερη τηλεταινία: «Behind the Candelabra»

Καλύτερη ψηφιακή σειρά: «Wired: What’s Inside»

Καλύτερη σειρά όχι μυθοπλασίας: «Anthony Bourdain: Parts Unknown»

Καλύτερο Σόου: «The Colbert Report»

Καλύτερος τηλεοπτικός διαγωνισμός: «The Voice»

Καλύτερο παιδικό πρόγραμμα: «Sesame Street»

Καλύτερο αθλητικό πρόγραμμα: «SportsCenter»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ