Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων

North by Northwest

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1959
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άλφρεντ Χίτσκοκ
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Έρνεστ Λίμαν
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Κάρι Γκραντ, Εύα Μαρί Σεντ, Μάρτιν Λαντάου, Τζέιμς Μέισον
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ρόμπερτ Μπερκς
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Μπέρναρντ Χέρμαν
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 136'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Summer Classics
    Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων

Ο μετρ του σασπένς επιστρέφει στα θερινά σινεμά με το διαχρονικό αριστούργημα «Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων» σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες.

Από τον Πάνο Γκένα

Ο διαφημιστής Ρότζερ Θόρνιχιλ (Κάρι Γκραντ) βρίσκεται κυνηγημένος από ξένους κατασκόπους, όταν ταυτίζεται κατά λάθος με πράκτορα της CIA. Το αναίτιο ανθρωποκυνηγητό θα τον οδηγήσει από τη Νέα Υόρκη ως το Μνημείο Ράσμορ σε μία προσπάθεια να σώσει την ζωή του. Η συνάντησή του με την μυστηριώδη Ιβ (Εύα Μαρί Σέιντ) θα δρομολογήσει επικίνδυνες, μα και ρομαντικές, εξελίξεις.

Ένα χρόνο μετά την ψυχαναλυτική δίνη του αριστουργηματικού «Δεσμώτη του Ιλίγγου», ο Άλφρεντ Χίτσκοκ επιστρέφει στο αγαπημένο του είδος της κατασκοπικής περιπέτειας με τη συνδρομή του θρυλικού σεναριογράφου Έρνεστ Λίμαν («Γλυκιά μου Σαμπρίνα», «West Side Story», «Ποιος Φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;») και καταθέτει μία τεχνικά εντυπωσιακή, αγέραστα ψυχαγωγική και δαιμόνια παιχνιδιάρικη ταινία. Υπό την «σκιά» του μεγάλου δημιουργού, το «Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων» χαρτογραφεί τόσο τις συνήθεις εμμονές, όσο και τη σκανδαλιάρικη διάθεση του Χίτσκοκ για δράση, χιούμορ και υπερθέαμα. 

Ένας άνδρας απέναντι σε μία «Εύα», η αναπόδραστη ροπή στο μοιραίο, οι κοφτερές ατάκες του σεναρίου που φροντίζει να υπονομεύει διαρκώς τις προσδοκίες του κοινού, τα κλειστοφοβικά δωμάτια που έρχονται σε αντίθεση με τα  ανοιχτά τοπία, η Ιστορία (οι γιγάντιες προτομές των Αμερικανών Προέδρων στο Όρος Ράσμορ) που παρακολουθεί ειρωνικά την ιστορία της ταινίας, είναι μερικές μόνο από τις εντυπωσιακές ιδέες της ταινίας. Το απολαυστικό πρωταγωνιστικό ζεύγος των Κάρι Γκραντ-Ιβ Μαρί Σεντ (λίγα χρόνια μετά το Όσκαρ της για το «Λιμάνι της Αγωνίας»), ζηλευτοί δευτεραγωνιστές όπως ο Τζέιμς Μέισον ή ο Μάρτιν Λάνταου και πολυάριθμες σκηνές ανθολογίας αποτελούν θεσπέσιες λεπτομέρειες μιας από τις κλασικότερες δημιουργίες που υπέγραψε ποτέ ο μετρ του σασπένς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων
  • Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων