Το νέο τεύχος του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ ταξιδεύει στη δεκαετία του '80! - cinemagazine.gr
7:22
22/12

Το νέο τεύχος του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ ταξιδεύει στη δεκαετία του '80!

Το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ κυκλοφορεί με ένα πλήρες αφιέρωμα στα πιο φαντασμαγορικά 10 χρόνια του προηγούμενου αιώνα, την δεκαετία του '80, συζητά αποκλειστικά με τον Άνταμ Ντράιβερ («Paterson», «Σιωπή») και ρίχνει φως στο «Moonlight», το κινηματογραφικό διαμάντι της σεζόν! Mαζί, σε DVD το πολυβραβευμένο αριστούργημα του Μίκαελ Χάνεκε «Η Λευκή Κορδέλα».

Το νέο τεύχος του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ κυκλοφορεί σε περίπτερα, στα βιβλιοπωλεία Ιανός, Πρωτοπορία και Πολιτεία, καθώς και τον κινηματογράφο Δαναό. Δείτε αναλυτικά τι σας ετοιμάσαμε στο τεύχος!

Στο περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ που κυκλοφορεί:

Αφιέρωμα στη δεκαετία του ’80
Όλα όσα χαρακτήρισαν και χρωμάτισαν τα πιο φαντασμαγορικά δέκα χρόνια του 20ού αιώνα. Για όσους θέλουν να θυμηθούν και για όσους θέλουν απλά να μάθουν.

Οι 105 καλύτερες ταινίες των ‘80s
Ένα αντιπροσωπευτικό, και γραμμένο με φίλαθλη διάθεση πανόραμα της κινηματογραφικής σοδειάς μιας ολόκληρης (και καθόλου τυχαίας) δεκαετίας.

Moonlight
Γιατί η ανεξάρτητη αυτή δημιουργία, εκτός του ότι σαρώνει τα κινηματογραφικά βραβεία, αποτελεί την πιο σημαντική και επείγουσα ταινία του νέου έτους.

Τα καλύτερα του 2016
Οι δέκα κυκλοφορίες που σημάδεψαν τη χρονιά.

Οι Εξομολογήσεις του Ανταμ Ντράιβερ
Ο πιο περιζήτητος νέος ηθοποιός, πρωταγωνιστής των φετινών Τζιμ Τζάρμους και Μάρτιν Σκορσέζε, μιλάει αποκλειστικά και σε πρώτο πρόσωπο για την καριέρα και τη ζωή του.

Οι αγαπημένες ταινίες του Πέτρου Τατσόπουλου
Με αφορμή την κυκλοφορία του απολαυστικού νέου βιβλίου του.

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και ξερό ψωμί!
Λίγο μετά από το σημαντικότερο κινηματογραφικό αφιέρωμα του 2016, που συνδιοργάνωσαν οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ, ένας φόρος τιμής σε ένα μέγιστο και ριζοσπαστικό σκηνοθέτη.

Aquarius
Μία από τις ωραιότερες ταινίες του 2016. Γράφουμε γι’ αυτήν και ελπίζουμε να κυκλοφορήσει σύντομα στις ελληνικές αίθουσες.

Viennale
Ο Ρόμπι Εκσιέλ ταξίδεψε μέχρι το Φεστιβάλ Βιέννης και αναφέρει.

Ασγκάρ Φαραντί
Ο σπουδαίος Ιρανός σκηνοθέτης αναλύει το καινούργιο του φιλμ.

The Small Picture
DVD και blu-ray πρεμιέρες, βιβλία, τηλεοπτικές σειρές, σελίδες για σερφάρισμα, ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης και άλλα απαραίτητα (και χαριτωμένα).

Ταινιοθήκη του ΣΙΝΕΜΑ
Μαζί σε DVD, ένα από τα αριστουργήματα του σύγχρονου κινηματογράφου η πολυβραβευμένη «Λευκή Κορδέλα» του Μίκαελ Χάνεκε.

Το εξώφυλλο του τεύχους 243 του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ, σχεδίασε ο graphic designer - illustrator (γραφίστας-εικονογράφος) Βασίλης Μέξης.