Βίντεο: Αυτό είναι το τοπ-10 των animation δράσης - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
10:35
2/6

Βίντεο: Αυτό είναι το τοπ-10 των animation δράσης

Θεού θέλοντος και cinefix επιτρέποντος, ορίστε άλλη μια από τις λίστες του αγαπημένου μας yt καναλιού που περιηγείται τον πληρέστατο κόσμο του περιπετειώδους animation. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Για τους νεοφερμένους δυο λόγια εισαγωγής. Το cinefix είναι ένα διαδικτυακό κανάλι που φτιάχνει πολλά και ωραία ταινιοθεραπευτικά πράγματα, αλλά κυρίως φτιάχνει λίστες. Οι λίστες είναι γνωστή ασθένεια από την οποία όλοι σχεδόν οι σινεφίλ - και ειδικά οι δημοσιογραφούντες σινεφίλ - πάσχουμε ανίατα. Το καλό τους είναι ότι προτρέπουν σε έκθεση στο σινεμά και στις εικόνες, μαθαίνεις από αυτές, παίρνεις ιδέες ταινιοθεραπείας, ή απλώς σου υπενθυμίζονται πράγματα που ο μυαλο-σκληρός σου κακώς εκτόπισε αλλά πόσα να χωρέσει και δαύτος. Το κακό τους είναι ότι είναι συχνά αυθαίρετες, ανεξήγητες, ή φρικτά απαίδευτες. Και επίσης ότι στον καιρό του sociomedioκτόνου όλοι τσακώνονται γι΄αυτές λες και παίρνουν ποσοστά. 

Το Cinefix όμως είναι καλό. Είναι ανυποχώρητα pop βέβαια, όπερ σημαίνει ότι συχνά βάζει για το ξεκάρφωμα παλιότερες ταινίες αξεπέραστης κινηματογραφικής κλάσης, αλλά είναι έντιμα pop, και προσπαθεί να υπενθυμίζει ότι το σινεμά δεν γεννήθηκε όταν αποφάσισες εσύ να βλέπεις έργα. Το έτερο καλό με τις λίστες του καναλιού είναι ότι δεν κάνει αξιολογικό τοπ-10, αλλά χωρίζει σε κατηγορίες το ζητούμενο και δίνει εκείνη που θεωρεί καλύτερη σε κάθε κατηγορία. Ωραίο. 

Σήμερα λοιπόν έχουμε μια λίστα κάπως πιο εξειδικευμένη, αλλά όχι λιγότερο επίκαιρη μιας και αυτό ετοιμάζεται να πλήξει τις αίθουσες του κόσμου και να φέρει πολλά-πολλά εισιτήρια. Τα animation δράσης λοιπόν είναι το ζητούμενο, με τις σωστές αναφορές, κάμποσο χιούμορ στις επιλογές (κατηγορία...Akira, με νικητή το...«Akira») και αναφορές που δεν εξαντλούνται στα post-2000 έργα.

Απολαύστε.