Βίντεο: «Αγαπητή Marvel, σταμάτα να θέλεις να καταστρέψεις τον κόσμο» - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
10:56
17/5

Βίντεο: «Αγαπητή Marvel, σταμάτα να θέλεις να καταστρέψεις τον κόσμο»

Ένα βίντεο δοκίμιο - τρυφερή επιστολή παρότρυνσης στην Marvel (αλλά μεταξύ μας όχι μόνο) να πάψει να φτιάχνει ιστορίες και ταινίες που όλοι ξέρουμε ότι ο κίνδυνός τους δεν είναι δυνατόν να επαληθευθεί.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Πόσες φορές έχουμε σκεφτεί, οι θεατές των blockbuster τουλάχιστον, ότι οι εσχατολογικές ιστορίες έχουν χάσει, αν είχαν ποτέ, το βάρος και την σημασία τους; Είναι, βέβαια, όπως όλα σήμερα. Μεγαλώνουν, μεγαλώνουν, μεγαλώνουν, μέχρι που κάποια στιγμή η ίδια η ιδέα του μεγέθους συνηθίζεται, γιατί είναι πεπερασμένη βασικά, και τότε ακολουθεί η πλήξη. Το μέγεθος μπορεί να μετράει, όπως έλεγε κάποτε το tagline του πανάθλιου Γκοτζίλα του Έμεριχ, αλλά όχι στο σινεμά. 

Η υπόθεση της καταστροφής της Γης, των Πάντων, και των Συμπάντων είναι κάτι που γυροφέρνει χρόνια το σινεμά, αλλά οι περιπέτειες, από τα Μποντ και τα Mission Ιmpossible, μέχρι σήμερα την μυθοποιία των υπερηρώων της Marvel και της DC, το τερμάτισαν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στ' αλήθεια κανείς δεν ανησυχεί βλέποντας το έργο ότι η καταστροφή πράγματι θα συντελεστεί. Οπότε το ενδιαφέρον μετακινείται στο «πώς» των τεκταινομένων, που είναι όμως πια με τον καιρό εντελώς ασήμαντα, καθώς δεν είναι στην υπηρεσία της πλοκής, αλλά στην υπηρεσία του ερεθισμού του αμφιβληστροειδούς. 

Αυτά, αλλά καλύτερα και με παραδείγματα, στο ωραιότατο ακόλουθο βίντεο του The Closer Look.