Βίντεο: Ο πρωταγωνιστής του «Free Solo» κρίνει ορειβατικές στιγμές του Χόλιγουντ - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
11:47
6/7

Βίντεο: Ο πρωταγωνιστής του «Free Solo» κρίνει ορειβατικές στιγμές του Χόλιγουντ

Όποιος τον ξέρει δεν τον ξεχνά. Ο Άλεξ Χάνολντ είναι «ένας πρέπει να τον δεις να τον πιστέψεις» άνθρωπος, αλλά κι ένας αλλόκοτα ωραίος τύπος που δεν μπορεί να πει κακή κουβέντα για ταινία. Εκτός από το «Vertical Limit».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Κατ' αρχάς όποιος δεν έχει δει το «Free Solo» έχει χάσει μια εμπειρία στη ζωή του. Το είπαμε, ξενοιάσαμε. Ούτε κριτική, ούτε τίποτα, απλά το βλέπετε.

Ο Άλεξ Χάνολντ ανήκει σε μια ειδική κατηγορία ανθρώπων. Ίσως την ειδικότερη, από πλευράς αθλητισμού/χόμπι και λοιπών συμπαρομαρτούντων. Είναι ορειβάτης, κυρίως βράχων, δίχως ορειβατικό εξοπλισμό. Σκαρφαλώνει σαν εξωανθρώπινο ον τις πλαγιές, ξέροντας ήδη από τα πρώτα 10-15 κάθετα μέτρα ότι το παραμικρό λάθος θα ολοκληρώσει τον περιπετειώδη βίο του. Υπάρχουν free soloists στον κόσμο, είναι προφανώς «λοξοί» με τα κοινά μας μέτρα που φοβόμαστε τα πάντα με το παραμικρό, και είναι επίσης μια ολιγομελής ομάδα οι άνθρωποι αυτοί, ναι για τον λόγο που φαντάζεστε. Πέφτουν.

Ο Χάνολντ είναι προικισμένος, εκτός των επιτευγμάτων του, και στο ότι όπως κάθε άνθρωπος που είναι καλά με τον εαυτό του δεν εκτοξεύει δηλητήρια πανταχόθεν. Και αυτό θα απολαύσετε στο ακόλουθο βίντεο, γεμάτο από το ιδιοσυγκρασιακό του χιούμορ («oh he just died, that sucks»), όπου και αναλύει από ρεαλιστικής πλευράς σκηνές αναρρίχησης σε βράχους και πλαγιές σε ταινίες του Χόλιγουντ.

Mission Impossible II λοιπόν, Point Break, Cliffhanger, Vertical Limit, Star Tek V, Dark Knight Rises είναι μερικές από αυτές και enjoy the climb.