Ίαν Μακ Κέλεν: Ένας σερ της Τέχνης και της ζωής - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
14:04
29/1

Ίαν Μακ Κέλεν: Ένας σερ της Τέχνης και της ζωής

Θεατράνθρωπος με παρουσία στο σανίδι εδώ και 60 χρόνια, ο Γκάνταλφ της καρδιάς των απανταχού φανατικών του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», με ετερόκλητη, μα ενδιαφέρουσα πορεία στο σινεμά, ο σερ Ίαν Μακ Κέλεν μιλά για την διαφορά του ηθοποιού που παίζει στο σινεμά και στο θέατρο.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Έχει παίξει Άμλετ και Οθέλλο, Φάουστ και Βασιλιά Λιρ, έχει βραβευτεί για τις ερμηνείς του σε έργα του Τσέχοφ και του Μπέκετ, υπήρξε μέλος πολλών θεατρικών ομάδων και υπερασπιστής των ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματων από το 1988, σε εποχές άγριες και ανήσυχες. 

Ένας άνθρωπος με ήρεμο προφίλ, πάντα αφοσοιωμένος στη θεατρική του πορεία, αλλά και στην αγάπη του για το σινεμά, ο Ίαν Μακ Κέλεν διατηρεί με την μεστή φωνή του, έναν τόνο άλλης εποχής σε κάθε του εμφάνιση.

Όπερ και εγέννετο, το 1981, περίπου στις αρχές της ένδοξης θεατρικής του καριέρας, με αρκετά βραβεία στα χέρια του. 

Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο Ντικ Κάβετ στο «The Dick Cavett Show» ψυχογραφούσε γνωστές προσωπικότητες της καλλιτεχνικής και κοινωνικής ζωής, και ο Μακ Κέλεν δεν θα μπορούσε να λείπει. 

Στο βίντεο της συζήτησης με τον Κάβετ, εξηγεί την διαφορά του να βλέπεις έναν ηθοποιό να ερμηνεύει στο θέατρο και να πρωταγωνιστεί στο σινεμά. «Όλα έχουν να κάνουν με την απόσταση και το που κεντράρει κάθε φορά ο θεατής, είτε είναι στο θέατρο, είτε μιλάμε για τη κάμερα στα γυρίσματα μιας ταινίας».

Πατήστε play και αφεθείτε στον γάργαρο λόγο ενός σημαντικού και καθ' όλα αγαπητού Ηθοποιού.