Οι πρωταγωνιστές του «One Night in Miami», ανατέμνουν μια κορυφαία σκηνή της ταινίας - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
12:21
19/2

Οι πρωταγωνιστές του «One Night in Miami», ανατέμνουν μια κορυφαία σκηνή της ταινίας

Σε ένα zoom call για λογαριασμό του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, οι τέσσερεις πρωταγωνιστές, που υποδύονται κεντρικά πρόσωπα του Κινήματος των Δικαιωμάτων, αναλύουν την πρώτη κρίσιμη σκηνή της ταινίας.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Έχοντας ήδη την υποψηφιότητα από τους Σεναριογράφους, την παρουσία στις υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών καθώς και την παρουσία στην φετινή δεκάδα των καλύτερων ταινιών του AFI, το ντεμπούτο της Ρετζίνα Κινγκ είναι και θα είναι στην κουβέντα των φετινών ακαδημαϊκών βραβεύσεων.

Καλοφτιαγμένη, μετρημένη, διαλεκτική, ευθύβολη, είναι μια από τις πιο δυνατές εισόδους στο σινεμά της «Μαύρης Άνοιξης» που διανύουμε τα τελευταία 3-4 χρόνια. Όπως γράφουμε και στην κριτική μας για το έργο (μπορείτε να την διαβάσετε εδώ), υπάρχει μια εξέχουσα σκηνή στην ταράτσα του ξενοδοχείου όπου συναντήθηκαν οι Μάλκολμ Χ, Μοχάμεντ Άλι, Σαμ Κουκ και Τζιμ Μπράουν.

Η σκηνή δεν υπάρχει στο θεατρικό του Κεμπ Πάουερς, αλλά καθώς ο ίδιος εκτελεί εδώ και σεναριογραφικά καθήκοντα, την ενέταξε στο κινηματογραφικό κείμενο. Χάρισε έτσι ένα σπάσιμο της γεωγραφίας, πολύ ωφέλιμο για ταινία δωματίου και διαλόγων, χάρισε όμως ακόμα περισσότερο τις (και συμβολικά) σε ανοιχτό αέρα πρώτες σκέψεις και συγκρούσεις που αποτελούν τον πυρήνα της ιστορίας.

Στο ακόλουθο σύντομο βίντεο οι τέσσερεις ηθοποιοί (Λέσλι Όντομ Τζρ., Όλντις Χοτζ, Κίνγκσλεϊ Μπεν-Αντίρ και Ιλάι Γκόρι), συζητούν την σκηνή, ενώ βλέπουμε και εκτεταμένο απόσπασμά της.