Βίντεο: Η Θέλμα Σκούνμεϊκερ μιλά για τις αγαπημένες της στιγμές του σκορσεζικού σινεμά - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
11:26
3/12

Βίντεο: Η Θέλμα Σκούνμεϊκερ μιλά για τις αγαπημένες της στιγμές του σκορσεζικού σινεμά

53 (!) χρόνια και 21 συνεργασίες αργότερα, η τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ Μοντάζ Θέλμα Σκούνμεϊκερ, γυρίζει με την καλλιεργημένη της, ευφυή γλυκύτητα το ρολόι πίσω και θυμάται.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Είναι μια από τις σημαντικότερες συνεργασίες σκηνοθέτη-μοντέρ/μοντέζ στην ιστορία του μέσου. Για την ακρίβεια η μοναδική που την ξεπερνά είναι η (παραδόξως και αδίκως πολύ λιγότερο διάσημη) συνεργασία του Μάικλ Καν με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, που έχει κερδίσει επίσης τρία Όσκαρ αλλά έχει μία παραπάνω υποψηφιότητα (8).

Είναι μακράν η γνωστότερη μοντέζ του σινεμά και εν πολλοίς υπεύθυνη για την αίσθηση της βιρτουζιτέ και του ρυθμού που αναδίδουν οι ταινίες του στενού της φίλου. Η Θέλμα Σκούνμεϊκερ ήταν δίπλα στον Σκορσέζε από τα πρώτα βήματα και το «Who's That Knocking at My Door» (1967). H ίδια όμως παραδέχεται πως εκεί ο Σκορσέζε ήταν που της έμαθε τα βασικά, της έδειξε τον κλασικό τρόπο της αφήγησης, αυτόν «που πας κατ' ευθείαν για την αλήθεια», όπως λέει. Ο Σκορσέζε επίσης ήταν αυτός που της γνώρισε τον σύζυγό της, τον υπερμεγέθη Μάικλ Πάουελ των «Κόκκινων Παπουτσιών» και του «Μαύρου Νάρκισσου»!

Δείτε την εδώ, θυμηθείτε ωραίες στιγμές, δυσανάλογα πρόσφατες σε σχέση με τις ανώτερες παλιές αλλά τί να κάνουμε, έτσι είναι τα πράγματα. Είναι μια μεγάλη κυρία του σινεμά κι εύχεσαι να είναι καλά και άλλες τόσες συνεργασίες να έχουν.