Η Κλεμμένη Πριγκίπισσα - ταινιες || cinemagazine.gr

Η Κλεμμένη Πριγκίπισσα

Vykradena pryntsesa: Ruslan i Lyudmyla

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2018
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ουκρανία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Όλεχ Μάλαμουτζ
    ΣΕΝΑΡΙΟ:Γιάροσλβ Βόιτσεσεκ
    ΦΩΝΕΣ: Παύλος Πιέρρος, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Γιώργος Σκουφής
    ΜΟΥΣΙΚΗ:Ντάριο Βέρο
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:85'
    ΔΙΑΝΟΜΗ:NEO Films
    Η Κλεμμένη Πριγκίπισσα

Πριγκίπισσα ερωτεύεται φτωχό τραγουδιστή, πέφτει θύμα μάγου και ο τραγουδιστής βρίσκει τον ιππότη που κρύβεται μέσα του για να τη σώσει. Ακούγεται γνώριμο. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ένα φιλόδοξο animation από την Ουκρανία, έρχεται στα μέρη μας προσπαθώντας να πείσει το κοινό πως δεν πρέπει να κοιτά μόνο προς τις ΗΠΑ όταν ψάχνει για αξιόλογες παιδικές ταινίες. Και η αλήθεια είναι πως ως παραγωγή μπορεί να μην έχει το μέγεθος της Disney ή της Dreamworks, δεν έχει όμως να ζηλέψει κάτι από το δεκάδες, κυρίως τηλεοπτικές, παραγωγές που κατακλύζουν θεματικά κανάλια ή τιμώνται με εκατομμύρια views στο YouTube. 

Η «Κλεμμένη Πριγκίπισσα» πάντως αφηγείται με την ασφάλεια του παραμυθιού που έχει τις απαρχές του χιλιάδες χρόνια πίσω και προσπαθεί να μην ξεφύγει ούτε στιγμή από αυτή την ασφάλεια. Η ιστορία της είναι απλή, χιλιοπαιγμένη και δεν αλλάζει καθόλου ούτε για τις ανάγκες ενός ντόπιου φολκλόρ (μόνο τα ονόματα προδίδουν τη χώρα παραγωγής). Εμπλουτίζεται με κάποιες αστείες εμπνεύσεις που ελαφραίνουν την ατμόσφαιρα μάχης που υπάρχει, ώστε το θέαμα να γίνεται πιο συναρπαστικό στα μάτια των μικρών παιδιών που λογικά δεν έχουν κουραστεί ακόμη από την επανάληψη της αρχετυπικής ιστορίας. Οι μεγάλοι μπορούν να ρίχνουν κλεφτές ματιές στο κινητό τους.   

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Η Κλεμμένη Πριγκίπισσα
  • Η Κλεμμένη Πριγκίπισσα