Η Σάρα Πόλεϊ θα αναλάβει το «ζωντανό» ριμέικ του «Μπάμπι» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:33
14/6

Η Σάρα Πόλεϊ θα αναλάβει το «ζωντανό» ριμέικ του «Μπάμπι»

Φυσικά και ο αθώος «Μπάμπι» δεν θα γλίτωνε από τη φόρα των live-action διασκευών της Ντίσνεϊ.

Από τον Πάνο Γκένα

- Τι έγινε, μητέρα; Γιατί όλοι τρέχουν;

Η παραπάνω ατάκα από τον τρυφερό «Μπάμπι» του 1942 θα μπορούσε να ισχύει για όλα τα πρόσφατα «ζωντανά» ριμέικ της Ντίσνεϊ, η οποία από την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Τιμ Μπέρτον ως την πρόσφατη «Μικρή Γοργόνα», προσφέρει για περισσότερα από 10 χρόνια τον κλασικό κατάλογο κινουμένων σχεδίων της σε live-action ξαναζέσταμα. Και τα ταμεία την επιβεβαιώνουν.

Δεν προκαλεί, λοιπόν, εντύπωση πως η εταιρεία θα προχωρήσει στη «ζωντανή» εκδοχή του «Μπάμπι», μιας από τις καλύτερες ταινίες του στούντιο. Ο ιμπρεσιονιστικός, αφηγηματικά λιτός μας τόσο συγκινητικός «Μπάμπι», η πρώτη ταινία Ντίσνεϊ που περιλάμβανε (έστω και αφαιρετικά) το θάνατο βασικού χαρακτήρα, θα υποστεί ένα καλογυαλισμένο «ζωντάνεμα» σύμφωνα με τη λογική του «Βασιλιά των Λιονταριών», μέθοδος που είναι πιο κοντά στο φωτορεαλιστικό animation παρά στη δημιουργική live-action προσαρμογή.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως την σκηνοθεσία της ταινίας φαίνεται πως θα αναλάβει η - προ 3μήνου - βραβευμένη με Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου για το «Γυναικείες Κουβέντες», Σάρα Πόλεϊ, ηθοποιός και σκηνοθέτρια που μας έχει χαρίσει, ήσυχες, αισθαντικές ταινίες όπως τα «Take This Waltz» και «Stories We Tell». Το Deadline, που ανακοίνωσε την είδηση αποκλειστικά, αναφέρει στο ρεπορτάζ πως η ταινία θα είναι μιούζικαλ και τα τραγούδια θα υπογράφει η 6 φορές βραβευμένη με Γκράμι star της κάντρι μουσικής, Κέισι Μάσγκρεϊβς.

Ευχόμαστε να μας εκπλήξει (θετικά) το πρότζεκτ. Η Σάρα Πόλεϊ ξέρει να διαχειρίζεται τις ταινίες της με ευαισθησία και λεπτότητα. Ελπίζουμε αυτή και ο Μπάρι Τζένκινς (ετοιμάζει το live-action σίκουελ του «Βασιλιά των Λιονταριών»), μπορούν να φέρουν άλλο δημιουργικό αέρα στην άτολμη ξεπατικωτούρα των πρόσφατων «ζωντανών» διασκευών.