15:33
27/1

Η Ντίσνεϊ ανακοινώνει το «ζωντανό» ριμέικ του «Μπάμπι»

Φυσικά και ο αθώος «Μπάμπι» δεν θα γλίτωνε από τη φόρα των live-action διασκευών της Ντίσνεϊ.

Από τον Πάνο Γκένα

- Τι έγινε, μητέρα; Γιατί όλοι τρέχουν;

Η παραπάνω ατάκα από τον τρυφερό «Μπάμπι» του 1942 θα μπορούσε να ισχύει για όλα τα πρόσφατα «ζωντανά» ριμέικ της Ντίσνεϊ, η οποία μετά την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Τιμ Μπέρτον και τη «Maleficent» με την Αντζελίνα Τζολί δεν σταματά εδώ και μία δεκαετία να προσφέρει τον κλασικό κατάλογο κινουμένων σχεδίων της σε live-action ξαναζέσταμα. Και τα ταμεία την επιβεβαιώνουν.

Δεν προκαλεί, λοιπόν, εντύπωση πως η εταιρεία ανακοίνωσε τη «ζωντανή» εκδοχή του «Μπάμπι», μιας από τις καλύτερες ταινίες του στούντιο. Ο ιμπρεσιονιστικός, αφηγηματικά λιτός μας τόσο συγκινητικός «Μπάμπι», η πρώτη ταινία Ντίσνεϊ που περιλάμβανε (έστω και αφαιρετικά) το θάνατο βασικού χαρακτήρα, θα υποστεί ένα καλογυαλισμένο «ζωντάνεμα» σύμφωνα με τη λογική του «Βασιλιά των Λιονταριών», μέθοδος που είναι πιο κοντά στο φωτορεαλιστικό animation παρά στη δημιουργική live-action προσαρμογή (όπως π.χ. ο αρκετά καλός «Αλαντίν»).

Από την άλλη, μπροστά στα 2,7 δισ. δολάρια που συγκέντρωσαν ο «Βασιλιάς» και ο «Αλαντίν» το 2019 τα παραπάνω είναι σίγουρα (πολύ) ψιλά γράμματα για την εταιρεία. Το στούντιο δεν ανακοίνωσε σκηνοθέτη (ακόμα), αλλά το σενάριο θα υπογράφουν οι Τζενίβα Ρόμπερτσον - Ντουορέτ («Captain Marvel») και Λίντσεϊ Μπιρ («Sierra Burgess is a Loser»).