Mama liked the roses ! H Μάγκι Τζίλενχαλ θα υποδυθεί τη μητέρα του Έλβις Πρίσλεϊ στην ταινία του Μπαζ Λούρμαν - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:10
10/2

Mama liked the roses ! H Μάγκι Τζίλενχαλ θα υποδυθεί τη μητέρα του Έλβις Πρίσλεϊ στην ταινία του Μπαζ Λούρμαν

Η γνωστή ηθοποιός συμπληρώνει το πρωταγωνιστικό καστ, υποδυόμενη τη μητέρα του «Βασιλιά» στην κινηματογραφική βιογραφία που ετοιμάζει ο Μπαζ Λούρμαν.

Από τον Πάνο Γκένα

Στην περίπτωση που δεν τον προσέξατε στα «Κάποτε στο Χόλιγουντ» και «Οι Νεκροί δεν Πεθαίνουν», ο Όστιν Μπάτλερ θα σας πει ένα τραγούδι. Επικρατώντας του σκληρού ανταγωνισμού (για τον ρόλο είχαν ακουστεί οι Χάρι Στάιλς, Άνσελ Έλγκορτ, Μάιλς Τέλερ), ο πρωτοεμφανιζόμενος στα κινηματογραφικά (αλλά με τηλεοπτικό ιστορικό και ντεμπούτο στο «Χάνα Μοντάνα») ηθοποιός θα είναι Έλβις Πρίσλεϊ στη νέα ταινία του Λούρμαν, ο οποιος επιστρέφει μετά από έξι χρόνια κινηματογραφικής απουσίας.

Ο άνθρωπος που επανατοποθέτησε το μιούζικαλ στο Χόλιγουντ με το «Moulin Rouge!» (2001) και συνεργάστηκε αρκετά νωρίς με το Netflix για το (επίσης μουσικό) «The Get Down» το 2016, ανακοίνωσε μία νέα, φιλόδοξη (τι άλλο;) δημιουργία. Το ξέφρενο δημιουργικό μυαλό του Λούρμαν με τα υπερηχητικά μοντάζ και την επήρεια στο δραμα, θα συναντήσει τον κόσμο του Βασιλιά της Ροκ εν Ρολ σε μία βιογραφία που σίγουρα δεν θα είναι συμβατική, και μαζί με τον Μπάτλερ ως Έλβις ο Λούρμαν θα σκηνοθετήσει τον Τομ Χανκς στο ρόλο του θρυλικού μάνατζερ του Πρίσλεϊ, Τομ Πάρκερ, γνωστού και ως «Συνταγματάρχη».

Η ταινία φαίνεται πως θα επικεντρωθεί στα πρώτα χρόνια του Έλβις. Όταν ο απόστρατος συνταγματάρχης Τομ Πάρκερ είδε για πρώτη φορά τον Πρίσλεϊ να τραγουδά, συνειδητοποίησε άμεσα πως το πάθος, η χροιά της φωνής και η σεξουαλική ένταση της ερμηνείας του επί σκηνής - πράγμα πρωτόγνωρο για την εποχή - ήταν κάτι εντελώς νέο. Έγινε μάνατζέρ του με τη συμφωνία να μοιράζονται 50-50 τα κέρδη (όταν το σύνηθες ήταν 15%) και φυσικά καρπώθηκε στα χρόνια που ακολούθησαν καρπώθηκε απίστευτα κέρδη από συμβόλαια, δίσκους, ταινίες, συναυλίες, δικαιώματα και αναμνηστικά. Υπολογίζεται πως ο Πάρκερ έβγαλε πάνω από μισό δις δολάρια στα 25 χρόνια καριέρας του Έλβις. Καλή ευκαιρία για τον Χανκς να «τσαλακώσει» (σχετικά) την εικόνα του υποδυόμενος τον αχόρταγο Πάρκερ, ο οποίος κατάφερε μετά τον θάνατο του Έλβις να γίνει ο διαχειριστής της περιουσίας του με αμοιβή 50% των εσόδων!

Ένας άλλος κομβικός, για την ταινία, ρόλος ανακοινώθηκε την Παρασκευή, με τη Μάγκι Τζίλενχαλ να υποδύεται τη μητέρα του «Βασιλιά», Γκλάντις Λαβ Σμιθ. Ακόμη, ανακοινώθηκε και η Ολίβια Ντεγιόνγκ («The Visit») στο ρόλο της Πρισίλα Πρίσλεϊ

Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν ο σκηνοθέτης με τον στενό συνεργάτη του Κρεγκ Πιρς («Moulin Rouge!») και η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος της χρονιάς.