Κορονοϊός Vs Avengers: Η Ντίσνεϊ ανακοινώνει την αναβολή του «Black Widow» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:12
18/3

Κορονοϊός Vs Avengers: Η Ντίσνεϊ ανακοινώνει την αναβολή του «Black Widow»

Η πανδημία του κορονοϊού λύγισε τελικά την «Black Widow», κάτι που ίσως φέρει αλλαγές στο οικοδόμημα του Marvel Cinematic Universe.

Από τον Πάνο Γκένα

Παρά την ψύχραιμη στάση της Ντίσνεϊ και την προσδοκία πως οι κινηματογραφικές κυκλοφορίες του Μαΐου θα μείνουν ανεπηρέαστες από την πανδημία, οι δραστικές αποφάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού (κλειστές αίθουσες, περιορισμός κυκλοφορίας) την ανάγκασαν τελικά να αναθεωρήσει τον προγραμματισμό της.

Η πολυαναμενόμενη σόλο ταινία της «Black Widow» με πρωταγωνίστρια την Σκάρλετ Γιοχάνσον που θα κυκλοφορούσε την Πρωτομαγιά αναβάλλεται χωρίς επίσημη νέα ημερομηνία. Πέρα από το δεδομένο εμπορικό πλήγμα που έχει στο box office η παραπάνω απόφαση (οι ελπίδες τώρα στρέφονται προς Ιούνιο) δημιουργεί και μία ενδιαφέρουσα απορία για τους θιασώτες του Marvel Cinematic Universe, το ισχυρότερο εμπορικό franchise των καιρών μας: πώς θα συμπαρασύρει το στέρεο αφηγηματικό οικοδόμημα του MCU αυτή η αλλαγή;

Οι ταινίες της Marvel έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο, μεθοδευμένο σχέδιο κυκλοφορίας τους στις αίθουσες. Οι ιστορίες των χαρακτήρων και οι αλληλεπιδράσεις τους είναι αλληλένδετες με την κινηματογραφική τους κυκλοφορία. Αν σ' αυτό προσθέσει κανείς τον ολιστικό σχεδιασμό της Marvel που συμπεριλαμβάνει και τις μαρβελικές τηλεοπτικές σειρές για το Disney+ (τα γυρίσματα των οποίων έχουν ανασταλεί), συμπεραίνει πως η μεγαλύτερη απειλή των Εκδικητών δεν ήταν τελικά ο μεγαλόσωμος Thanos, αλλά ο μικροσκοπικός κορονοϊός.

Η «Black Widow» με έξοδο την 1η Μαΐου θα εγκαινίαζε τη Φάση IV του MCU και στη συνέχεια το μενού των Εκδικητών είχε τη σειρά «Falcon and the Winter Soldier» (Disney+ τον Αύγουστο), τους κινηματογραφικούς «Eternals» στις 6 Νοεμβρίου, το τηλεοπτικό «WandaVision» (Disney+ τον Δεκέμβρη), το «Shang-Chi» στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2021, το «Loki» στο Disney+ την άνοιξη και το σίκουελ «Doctor Strange 2» τον Μάιο. Αν η «Black Widow» κυκλοφορήσει μέχρι τον Αύγουστο, ο προγραμματισμός λογικά θα μείνει ανεπηρέαστος. Αν τα πράγματα είναι διαφορετικά, το MCU θα πρέπει να επανασχεδιάσει τη ροή του.

Μέχρι να κυκλοφορήσουν νέα (κι εμείς επίσης) εκεί έξω, #StaySafe.