«El Camino»: Ολοκληρωμένο τρέιλερ για την ταινία «Breaking Bad» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:24
25/9

«El Camino»: Ολοκληρωμένο τρέιλερ για την ταινία «Breaking Bad»

Το Netflix μαγείρεψε το «El Camino: Μια Ταινία του Breaking Bad» και φτιάχνει κλίμα για τις 11 Οκτωβρίου. 

Από τον Πάνο Γκένα

Η Τζέσι επιστρέφει!

Η ταινία «Breaking Bad» που «μαγειρεύτηκε» τον περασμένο Μάρτιο ετοιμάζεται για πρεμιέρα στο Netflix στις 11 Οκτωβρίου και μετά από έντονη φημολογία σχετικά με την πλοκή της, φαίνεται πως θα επικεντρώνεται στον χαρακτήρα του Τζέσι Πίνκμαν (Άαρον Πολ) αμέσως μετά τα γεγονότα του φινάλε της τηλεοπτικής σειράς. [αρχή spoilers] Τι συνέβη στον τραγικό, ταλαιπωρημένο Τζέσι μετά το λουτρό αίματος που προκάλεσε ο Γουόλτερ Γουάιτ; Η τελευταία εικόνα που έχουμε είναι να οδηγεί ένα κλεμμένο El Camino και να δραπετεύει με δάκρυα χαράς. Στο τρέιλερ που κυκλοφόρησε ο Skinny Pete ανακρίνεται από τις αρχές και δηλώνει ευθαρσώς: «Με τίποτα δεν θα σας βοηθήσω να βάλετε ξανά τον Τζέσι Πίνκμαν σε κελί». [τέλος spoilers]. Να θυμίσουμε πως πριν ένα χρόνο η κρυπτική σύνοψη του πρότζεκτ με προσωρινό τίτιλο «Greenbrier» είχε κάνει σαφές πως θέμα της ταινίας είναι η απαγωγή ενός άντρα και η πορεία του προς την ελευθερία. 

Μπορεί το φινάλε της σειράς να μην άφηνε πολλές «ανοιχτές τρύπες» για νέα αφηγηματικά μονοπάτια σχετικά με τον Γουόλτερ Γουάιτ (Μπράιαν Κράνστον), το σίγουρο είναι πως ο παραγωγός και σεναριογράφος Βινς Γκίλιγκαν βρήκε τον χρόνο να «μαγειρέψει» ένα σενάριο που εμπνέεται από την τηλεοπτική επιτυχία. «Δεν μπορούσα να μιλήσω για 30, 60 δευτερόλεπτα. Χάθηκα στις σκέψεις μου [...] Ήμουν πολύ χαρούμενος που ο Βινς με ήθελε σ' αυτό το ταξίδι», δήλωσε ο Πολ για την επιστροφή του. Ο Γκίλιγκαν έχει αποδείξει άλλωστε με την παραγωγή της πρίκουελ σειράς «Better Call Saul» πως γνωρίζει τον τρόπο να εκμεταλλεύεται άριστα το σύμπαν του «Breaking Bad».

Η αμφιλεγόμενη πορεία του καθηγητή χημείας Γουόλτερ Γουάιτ που μετά τη διάγνωση προχωρημένου καρκίνου μετατρέπεται σε μεγαλοβαρόνο ναρκωτικών, συγκέντρωσε μέσα σε πέντε σεζόν πληθώρα βραβείων, το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού, μερικές από τις καλύτερες στιγμές (και ερμηνείες) που είδαμε στη μικρή οθόνη και έφερε το «Breaking Bad» στο πάνθεον των καλύτερων τηλεοπτικών σειρών.

Και μπορεί η σειρά να ολοκληρώθηκε θριαμβευτικά πριν από έξι χρόνια, φήμες ήθελαν ο παραγωγός και δημιουργός της, Βινς Γκίλιγκαν, να σκέφτεται μία ταινία χωρίς να διευκρινίζεται αν προορισμός της ήταν η μικρή ή μεγάλη οθόνη. Το 2013 ο Μπράιαν Κράνστον, η καριέρα του οποίου εκτοξεύθηκε δικαίως μετά το «Breaking Bad» είχε δηλώσει για το φινάλε πως «Ο Βινς αισθάνεται ότι έχουμε ακόμα πολλά να πούμε, περισσότερα από όσα χωρούν σε 16 επεισόδια», ενώ για την κινηματογραφική προοπτική: «Δε θα έλεγα όχι σε μια τέτοια πιθανότητα. Και μιλάω χωρίς να γνωρίζω πώς θα τελειώσει η σειρά».

Η ταινία με πλήρη τίτλο «El Camino: A Breaking Bad movie» θα προβληθεί στο Netflix στις 11 Οκτωβρίου 2019 και αργότερα στο AMC, το δίκτυο που πρόβαλε το «Breaking Bad».

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

«Ο φυγάς Τζέσι Πίνκμαν (Άαρον Πολ) τρέχει μακριά από τους κυνηγούς του, το νόμο και το παρελθόν».