H Αν Χάθαγουεϊ, το «Hathahate» του καλόψυχου διαδικτύου και ο «άγγελος» Κρίστοφερ Νόλαν - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:10
27/3

H Αν Χάθαγουεϊ, το «Hathahate» του καλόψυχου διαδικτύου και ο «άγγελος» Κρίστοφερ Νόλαν

Η ηθοποιός που έγινε αντικείμενο ανάρμοστης και άθλιας μεταχείρισης επί χρόνια στην διαδικτυακή σφαίρα, ευγνωμονεί τον Άγγλο δημιουργό για την ευκαιρία που της έδωσε με το «Interstellar», όταν η καριέρα της βρισκόταν σε κίνδυνο.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Σε άρθρο του Vanity Fair, η Αν Χάθαγουεϊ αποκάλεσε «άγγελο» τον Κρίστοφερ Νόλαν που την επέλεξε για το «Interstellar» σε μια εποχή που το βιτριόλι του διαδικτύου είχε περίπου αποκλείσει την ηθοποιό από την a-list του Χόλιγουντ.

Σύντομη αναδρομή: Πριν από κάτι παραπάνω από μια δεκαετία, για την ακρίβεια μετά τα Όσκαρ του 2011, όπου η ηθοποιός συμπαρουσίαζε με τον Τζέιμς Φράνκο την τελετή (ατυχής στιγμή), άρχισε να γεννιέται μια «ιογενής» αντιπάθεια στην Χάθαγουεϊ από τους χρήστες του ίντερνετ. Την κατηγορούσαν γιατί κάνει το ένα, γιατί μιλάει έτσι, γιατί και καλά περιαυτολογεί, γιατί «είναι τέλεια», γιατί δεν ήταν σέξι αρκετά για τον ρόλο της Catwoman, γιατί λέει οι λόγοι της ήταν προγραμματισμένοι και εγωπαθείς. Σύντομα, και παρά το Όσκαρ της, το έκτοτε λεγόμενο «Hathahate», έπιασε τόπο και το «δημοκρατικό» μας ανεύρυσμα που λέγεται διαδίκτυο κατάφερε να κάνει τους παραγωγούς να φοβούνται να την πάρουν σε ρόλους που παραδοσιακά θα χτυπούσε. Μπράβο και στους παραγωγούς - αλλά και τι να κάνεις εδώ που τα λέμε, τέτοια πράγματα αμαυρώνουν ζωές εν ριπή οφθαλμού και πάνε παρακάτω.

Αυτή της η «τοξική ταυτότητα» λοιπόν, παρότι ο άνθρωπος δεν έκανε ποτέ κάτι μεμπτό (αν κάτι θα δικαιολογούσε ποτέ τόση αγριότητα...) δεν εμπόδισε διόλου του Κρίστοφερ Νόλαν (που παίζει και να μην γνώριζε τίποτα επί τούτου έτσι ωραίος τύπος άνευ κινητού που είναι) να της δώσει τον ρόλο στο «Interstellar» και να την βγάλει, τρόπον τινά, από την αφάνεια εκείνων των χρόνων. Εξού και το αγγελικόν του πράγματος κατά την ηθοποιό που αναφέρει ότι «μου έδωσε έναν από τους ωραιότερους ρόλους σε μια από τις καλύτερες ταινίες που έχω λάβει μέρος.».

«Η ταπείνωση είναι σκληρό πράγμα να περάσεις. Και το κλειδί είναι να μην κλειστείς», λέει η Χάθαγουεϊ. «Πρέπει να παραμείνεις τολμηρός και όχι να πεις 'παύω να προσελκύω την προσοχή, μένω μακριά από τα άκρα, προσέχω' γιατί αν πεις κάτι τέτοιο δεν μπορείς να είσαι ηθοποιός.»

Εύγε στον Νόλαν, πάγιο αυτό, εύγε δις στην Χάθαγουεϊ για την ευγνωμοσύνη αλλά και την αντοχή. Άλλωστε δεν έχεις πολλά παραπάνω από αυτά για να αντέξεις την κακοήθεια που μας περιβάλλει - άρα θα περιέβαλλε και το διαδίκτυο που κατακλύζει τις ζωές μας.