14:05
12/7

Ο Τζόναθαν Γκλέιζερ επιστρέφει στον κινηματογράφο με θέμα το Ολοκαύτωμα

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και εκλεκτικούς δημιουργούς εκεί έξω («Sexy Beast», «Birth», «Under the Skin») ανακοίνωσε νέο πρότζεκτ.

Από τον Πάνο Γκένα

Εικονοκλάστης δημιουργός με προϋπηρεσία στα βίντεο κλιπ και συνεργασίες με τους Radiohead (Karma Police), Nick Cave (Into My Arms), Jamiroquai (Virtual Insanity), Blur (The Universal), Massive Attack (Karmacoma) μεταξύ άλλων, σκηνοθέτης διαφημιστικών όπως το «Paint» της Sony Bravia με τις αλλεπάλληλες εκρήξεις χρωμάτων, και αταξινόμητος κινηματογραφιστής με τρεις (μόλις) ταινίες που έχουν το δικό τους ξεχωριστό αποτύπωμα (το γκανγκστερικό «Sexy Beast», το κιουμπρικό αίνιγμα του «Birth» και το αριστουργηματικό «Κάτω από το Δέρμα»), ο Τζόναθαν Γκλέιζερ επανέρχεται επιτέλους στο σινεμά.

Με θέμα το Ολοκαύτωμα και κυκλοφορία το 2020, ο Γκλέιζερ επιστρέφει εφτά χρόνια μετά το «Δέρμα» τηρώντας το μεγάλο χρονικό διάστημα που αφήνει ανάμεσα στις ταινίες του (είχε προηγηθεί σχεδόν δεκαετές διάλειμμα μεταξύ «Birth» και «Under the Skin»). Η είδηση προέκυψε σε μία συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος.

Στη συνέντευξη δήλωσε πως εργάζεται στο συγκεκριμένο πρότζεκτ τα τελευταία «τέσσερα με πέντε χρόνια» και πως η δράση τοποθετείται στο Άουσβιτς. Η ταινία θα αφορά τόσο τους Εβραίους των στρατοπέδων συγκέντρωσης, όσο και την ψυχρή αδιαφορία της άλλης πλευράς. Έμπνευση του Γκλέιζερ στάθηκε η πρώτη φορά που αντίκρισε τρομοκρατημένος, και σε παιδική ηλικία, εικόνες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. «Μου προκάλεσαν εντύπωση τα πρόσωπα των παρευρισκομένων, των θεατών, των συνεργών. καταλάβατε... Απλοί Γερμανοί... Άρχισα να αναρωτιέμαι πώς ήταν δυνατό να στέκεσαι όρθιος και να παρακολουθείς κάτι τέτοιο. Μερικοί φαίνονταν να το απολαμβάνουν. Σαν θέαμα. Σαν περίεργο τσίρκο».

Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη του Γκλέιζερ και ελπίζουμε να ανυπομονείτε κι εσείς, όπως κι εμείς, για νέες ανακοινώσεις.