12:38
8/7

Ο Τζουντ Λο θα είναι ο Κάπτεν Χουκ στο «Πίτερ Παν και Γουέντι» του Ντέιβιντ Λόουρι

Μία νέα, ολοζώντανη ανάγνωση του «Πίτερ Παν» ετοιμάζει η Ντίσνεϊ, τη σκηνοθεσία του οποίου θα αναλάβει ο Ντέιβιντ Λόουρι, γνωστός από το ατμοσφαιρικό «A Ghost Story» και «Ο Κύριος και το Όπλο του».

Από τον Πάνο Γκένα

Η Ντίσνεϊ συνεχίζει να ξεσκονίζει τον κατάλογό της και προσθέτει μία νέα live-action απόδοση γνωστού παραμυθιού της. Μετά από δύο πρόσφατες προσεγγίσεις στον μυθικό ήρωα, που δεν εισέπραξαν και τα πιο θετικά σχόλια (το «Παν» του Τζο Ράιτ και το ζωντανό μιούζικαλ του NBC με τον Κρίστοφερ Γουόκεν στον ρόλο του Κάπτεν Χουκ), η Ντίσνεϊ θα «απογειώσει» τον Πίτερ Παν με τη βοήθεια του (πολύ ενδιαφέροντα) Ντέιβιντ Λόουρι με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην ταινία «Ο Πιτ και ο Δράκος του» (ριμέικ επίσης ταινίας κινουμένων σχεδίων).

Παρά το γεγονός ότι το βιβλίο του Τ. Μ. Μπάρι για το αγόρι που δεν μεγαλώνει έχει διασκευαστεί άπειρες φορές και με αμέτρητους τρόπους (θεατρικούς, τηλεοπτικούς, κινηματογραφικούς), το κλασικό φιλμ κινουμένων σχεδίων της Disney, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1953, παραμένει ορόσημο. Η νέα ταινία θα έχει τίτλο «Πίτερ Παν και Γουέντι» και για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο «μαγικά» το Variety αναφέρει πως ο Τζουντ Λο έκλεισε για τον εμβληματικό ρόλο του Κάπτεν Χουκ.

Αυτή την περίοδο η Ντίσνεϊ ανυπομονεί να κυκλοφορήσει την live-action «Μουλάν» που έχει μετακινηθεί πολλάκις λόγω πανδημίας (η αρχική της ημερομηνία ήταν τέλη Μαρτίου), ενώ ο Λόουρι αδημονεί εξίσου για την έξοδου του δικού του, φιλόδοξου «The Green Knight».