Σήμερα ξεκινά το 2ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στη Γαλλική Σχολή Αθηνών - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:51
18/6

Σήμερα ξεκινά το 2ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στη Γαλλική Σχολή Αθηνών

Για δεύτερη χρονιά, οι Κήποι της Γαλλικής Σχολής Αθηνών φιλοξενούν 4 κλασικές ταινίες από τη Γαλλία. 

Μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, το θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου επιστρέφει στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για τέσσερις προβολές κάτω από τα αστέρια! Σας περιμένουμε όλους για να ανακαλύψουμε ή να ξαναδούμε μια επιλογή εκπληκτικών ταινιών, δείγματα της γαλλικής κινηματογραφικής δημιουργίας.

Αναλυτικά οι ταινίες που θα προβληθούν: 

19.06.2018, 21.30: «Άγριος Πλανήτης» του René Laloux (1973)

Η ταινία «Άγριος Πλανήτης» παρουσιάστηκε το 1973 στο Φεστιβάλ Καννών και κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ, κυρίως χάρη στα γραφικά του Roland Topor, αλλά και τη μουσική του Alain Goraguer, στην οποία αναμιγνύεται η ποπ με τη τζαζ και τη ροκ.

Αυτή η ιστορία επιστημονικής φαντασίας διαδραματίζεται στον πλανήτη Ygam, όπου οι Draags, εξελιγμένα όντα, αποίκισαν τους Oms, μετατρέποντάς τους σε μικρά κατοικίδια ζώα τους. Όλα φαίνονται οργανωμένα, μέχρι την ημέρα που ο Terr, ένα παιδί που έχει μετατραπεί σε κατοικίδιο ζώο, ξεκινάει την εξέγερση των Oms προκειμένου να ανακαταλάβουν τον πλανήτη τους...

04.07.2018, 21.30: «Τρία Χρώματα: Η Μπλε Ταινία » του Krzysztof Kieslowski (1993)
Ως το πρώτο από τα τρία μέρη του τρίπτυχου

Σε συνεργασία  με το 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (8th Athens Open Air Film Festival)

Τρία Χρώματα (Μπλε, Λευκό, Κόκκινο), η ταινία διηγείται την ιστορία της Julie, η οποία, μετά τον θάνατο του άντρα της Patrice, ενός μεγάλου μουσικοσυνθέτη, και της κόρης τους Άννας, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ξεκινάει μία νέα ζωή, ανώνυμη και ανεξάρτητη. Ο Olivier, βοηθός του Patrice και ερωτευμένος μαζί της, προσπαθεί να τη βγάλει από την απομόνωσή της ολοκληρώνοντας το Κοντσέρτο για την Ευρώπη, έργο που άφησε ανολοκλήρωτο ο άνδρας της.

19.07.2018, 21.30: «Casque d’Οr» του Jacques Becker (1952)

To «Casque d’Or» μας μεταφέρει στην περίοδο της Belle Époque, με τις ταραχώδεις αγάπες της όμορφης Casque d'Or, σε μια ανέφικτη ιστορία αγάπης, σημαδεμένη από τη μοίρα. Το έργο αυτό παρουσιάζει τη Simone Signoret σε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς της ρόλους.

07.09.2018, 21.30: «Jules & Jim» του François Truffaut (1961)

Ένας θρυλικός ρόλος για τη Jeanne Moreau, το ρεφρέν του τραγουδιού Tourbillon de la vie που βρίσκεται στο θυμικό όλων, μια ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου ανάμεσα στον Jules, τον Jim και την Catherine, η οποία θα μας εισάγει στο κλίμα του ciné-club τον Οκτώβριο, αφιερωμένο στη Nouvelle Vague!

Σε συνεργασία με τη Γαλλική Σχολή Αθηνών. Η είσοδος για τις ταινίες είναι ελεύθερη μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων. Όλες οι ταινίες προβάλονται με ελληνικούς υπότιτλους. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου

Κήποι της Γαλλικής Σχολής Αθηνών | Είσοδος από Διδότου 6