17:02
3/9

Τρέιλερ «Jojo Rabbit»: Μαθήματα ειρωνείας με τον Γουαϊτίτι ως Χίτλερ και τη Γιοχάνσον εναντίον ναζί

Ο Νεοζηλανδός Τάικα Γουαϊτίτι παραδίδει μια «σάτιρα κατά του μίσους», με το ίδιο να υποδύεται τον Χίτλερ και τη Σκάρλετ Γιοχάνσον να κρύβει μια μικρή Εβραιοπούλα στη ναζιστική Γερμανία. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Μετά το ξεσάλωμα και τις ανακοινώσεις του «Thor: Love and Thunder» στην πρόσφατη Comic-Con, ήταν αναμενόμενο πως ο Τάικα Γουαϊτίτι θα ασχολιόταν περισσότερο με την προώθηση της ταινίας που θα παρουσιάσει φέτος, με περιεχόμενο που συζητιέται από την αρχή της δημιουργίας της. Πριν πολύ καιρό, ο ίδιος ανέφερε κάτι για μια «κωμωδία με ναζί» όπως την περιέγραψε, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για το περιεχόμενό της. Στην ταραχή μάλιστα του δημοσιογράφου γι' αυτό που άκουσε, σχολίασε πως έγραψε την ταινία πριν 5 χρόνια και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να την γυρίσει γιατί οι ναζί είναι cool ξανά - εννοώντας κινηματογραφικά. 

Το «μια κωμωδία με ναζί» είναι το «Jojo Rabbit», το σενάριο του οποίου κυκλοφορούσε από το 2012 στην ετήσια black list των χολιγουντιανών στελεχών που περιέχει σενάρια που δε μπαίνουν ποτέ στη διαδικασία παραγωγής. Αναγνωρισμένος πλέον, ο Γουαϊτίτι συμφώνησε με τη Fox Searchlight να δημιουργήσει ένα από τα πρώτα της projects στη νέα εποχή της Ντίσνεϊ, το απίθανο αυτό φιλμ που έγραψε τότε και έχει ως θέμα ένα 10χρονο παιδί στη Γερμανία κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Συγκεκριμένα, στην πρώτη του εκδοχή το «Jojo Rabbit» είχε ως θέμα αυτό το παιδί που περνά τον καιρό του σε μια κατασκήνωση για νέα παιδιά που μαθαίνουν τον κόσμο με βάση τα χιτλερικά ιδανικά, για να ανακαλύψει γυρνώντας πως η μητέρα του κρύβει μια εβραιοπούλα στο σπίτι τους. Ο Γουαϊτίτι προχώρησε σε αλλαγές, κρατώντας για τον ίδιο τον ρόλο του φανταστικού φίλου που δημιουργεί το μυαλό του παιδιού, με το πρόσωπο του Χίτλερ! «Είναι η δική μου εκδοχή της καλύτερης ιδέας που έχει ένα μοναχικό παιδί για τον ήρωά του, που στην πραγματικότητα είναι ο πατέρας του», είπε ο σκηνοθέτης δίνοντας μια σύντομη εξήγηση της ιδέας του.

Η Fox Searchlight πάντως έψαχνε και καιρό μια γνωστή ηθοποιό ως πρωταγωνίστρια (λογικά για το ρόλο της μητέρας του παιδιού) και τη βρήκε στο πρόσωπο της Σκάρλετ Γιοχάνσον, με την οποία ο Γουαϊτίτι μοιράστηκε το ίδιο σύμπαν, της Marvel, αλλά δε συνεργάτηκαν στο ίδιο φιλμ καθώς η Black Widow δεν κάνει πέρασμα στο «Thor: Ragnarok». Πλάι της βρίσκονται οι Ρέμπελ Γουίλσον, Στίβεν Μέρτσαντ, Τόμασιν ΜακΚένζι, ο μικρός Ρόμαν Γκρίφιν Ντέιβις στο ρόλο του Jojo και ο Γουαϊτίτι που ανέλαβε το ρόλο του Χίτλερ. 

Το τρέιλερ αποδεικνύει μία επίθεση της ρητορικής του μίσους δια της ειρωνείας, ενώ η κυκλοφορία του επιβεβαιώνει πως η ταινία ξεπέρασε πρόσφατα εσωτερικά προβλήματα καθώς μέτοχοι της Disney δεν χάρηκαν πολύ με την εικόνα του Χίτλερ σε ταινία εταιρίας που πλέον τους ανήκει, έστω και αν ο ρόλος είναι καθαρά χιουμοριστικός. Παγκόσμια πρεμιέρα σε λίγες μέρες στο Τορόντο, κινηματογραφική έξοδος τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ. 

Δείτε παρακάτω τρέιλερ και αφίσα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Τρέιλερ «Jojo Rabbit»: Μαθήματα ειρωνείας με τον Γουαϊτίτι ως Χίτλερ και τη Γιοχάνσον εναντίον ναζί
  • Τρέιλερ «Jojo Rabbit»: Μαθήματα ειρωνείας με τον Γουαϊτίτι ως Χίτλερ και τη Γιοχάνσον εναντίον ναζί
  • Τρέιλερ «Jojo Rabbit»: Μαθήματα ειρωνείας με τον Γουαϊτίτι ως Χίτλερ και τη Γιοχάνσον εναντίον ναζί