Στόουν, Βάις, Κόλμαν στην Αυλή του Γιώργου Λάνθιμου: Νέο τρέιλερ για το «The Favourite» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:09
4/9

Στόουν, Βάις, Κόλμαν στην Αυλή του Γιώργου Λάνθιμου: Νέο τρέιλερ για το «The Favourite»

Μετά τον «Αστακό» και το «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού», ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει με δράμα εποχής και ένα all-star cast: Έμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις και Ολίβια Κόλμαν.

Από τον Πάνο Γκένα

Το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου προβλήθηκε πριν λίγες μέρες στη Βενετία, ενθουσίασε τον μεγαλύτερο αριθμό των κριτικών που το είδαν και κάπως έτσι ξεκίνησε, σχετικά νωρίς, και η όλη κουβέντα για τα Όσκαρ. Η ταινία ανοίγει 23 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, λίγο πριν ξεκινήσουν οι πρώτες ανακοινώσεις βραβείων από ενώσεις κριτικών.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη!

Αρχές 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά καλά κρατούν. H αδύναμη Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στο θρόνο και η στενή φίλη της Lady Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ παράλληλα φροντίζει την κακή υγεία και την ιδιοσυγκρασιακή συμπεριφορά της Άννας. Όταν η νέα ακόλουθη, Άμπιγκεϊλ (Έμα Στόουν) καταφθάνει, η γοητεία της περιπλέκει τη Σάρα. Η Σάρα παίρνει την Άμπιγκεϊλ υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βλέπει την ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς η πολιτική του πολέμου διεκδικεί τον χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ εκμεταλλεύεται την περίσταση για να γεμίσει το κενό συντροφικότητας της Βασίλισσας. Η ανερχόμενη σχέση τους θα της δώσει την ευκαιρία να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει τίποτα, γυναίκα, άντρα, πολιτική ή κουνέλι, να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της.

Ανανάς, αγώνες πάπιας, πόλεμος και κουνέλια. Βρισκόμαστε σίγουρα σε ταινία του Γιώργου Λάνθιμου!

Στο ιστορικό δράμα εποχής ο σκηνοθέτης δεν υπογράφει για πρώτη φορά το σενάριο (το ανέλαβαν η Ντέμπορα Ντέιβις και ο Τόνι Μακ Ναμάρα) και διηγείται το παράλληλο χρονικό τριών γυναικών της αγγλικής βασιλικής οικογένειας. Η ιστορία του «The Favourite» έχει ως κεντρικά πρόσωπα την Βασίλισσα Άννα, την Δούκισσα Σάρα Τσόρτσιλ, τη Βαρόνη Αμπιγκέιλ Μάσαμ, τις μεταξύ τους σχέσεις και τον αγώνα για εξουσία και επιρροή με κάθε αναγκαίο μέσο - συμπεριλαμβανομένης της αποπλάνησης. 

Η ταινία - ένα βασιλικό «Όλα για την Εύα»; - παρατηρεί τις ίντριγκες, τα πάθη, το φθόνο και την προδοσία στην Αυλή της Βασίλισσας Άννας και τη μάχη για την άσκηση επιρροής και την αγάπη της Βασίλισσας. Μετά τη συνεργασία του Λάνθιμου με τον Κόλιν Φάρελ και τη Νικόλ Κίντμαν στο «Ελάφι», το «The Favourite» έχει ένα εξίσου «favourite» καστ. Η βραβευμένη με Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου Έμα Στόουν, οι παλιές γνώριμες του Γιώργου Λάνθιμου από τον «Αστακό», Ολίβια Κόλμαν και Ρέιτσελ Βάις (Όσκαρ Β' Γυναικείου για τον «Επίμονο Κηπουρό») και ο Νίκολας Χουλτ, προσφέρουν την απαραίτητη λάμψη και παράλληλα αυξάνουν την περιέργεια για τη συνεισφορά τους στο λανθιμικό κινηματογραφικό σύμπαν.

Όπως και να'χει ανυπομονούμε! Δείτε παρακάτω το νέο τρέιλερ και την αφίσα που δημοσίευσε σήμερα η Fox Searchlight.