11:19
4/11

58ο ΦΚΘ: Ο Βασίλης Ραΐσης διηγείται «Ιστορίες Χωρίς Χρόνο»

Η Σχολή Μωραΐτη γιορτάζει τα 80 της χρόνια με τις «Ιστορίες Χωρίς Χρόνο» στο επίσημο πρόγραμμα του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Έπειτα από δύο χρόνια εθελοντικής δουλειάς, η ταινία «Ιστορίες Χωρίς Χρόνο» ολοκληρώθηκε και συμμετέχει αυτές τις ημέρες στο επίσημο πρόγραμμα του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ταινία ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία για τον εορτασμό των 80 ετών της Σχολής Μωραΐτη και είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας μαθητών, γονέων, καθηγητών και αποφοίτων του Σχολείου. 

Πάνω από 400 άτομα – επαγγελματίες και ερασιτέχνες – συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια ταινία μεγάλου μήκους. Περισσότεροι από 20 αγαπημένοι ηθοποιοί και τραγουδιστές, μαθητές από 8 έως 18 ετών, 4 μεγάλοι χορηγοί, 50 υποστηρικτές και 7 συνθέτες που έγραψαν 45 μουσικά κομμάτια, εργάστηκαν για να στηρίξουν μια πρωτότυπη ιδέα που θα μείνει για τις επόμενες γενιές. Η ταινία γυρίστηκε σε 40 διαφορετικές τοποθεσίες και ένα μεγάλο μέρος της γυρίστηκε στο νησί της Τήνου.

Ο Σύμβουλος Διεύθυνσης της Σχολής Μωραΐτη, κ. Αντώνης Καρτάλης δήλωσε: «Επιλέξαμε έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο να γιορτάσουμε τα 80 μας χρόνια και καταφέραμε να φέρουμε κοντά όλη την οικογένεια του Σχολείου, μαθητές, γονείς, αποφοίτους, καθηγητές. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες για την υποστήριξη και την πολύωρη εθελοντική εργασία, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί αυτή η μοναδική πρωτοβουλία η οποία έγινε με πολύ κέφι.»

Στην ταινία συμμετείχαν αλφαβητικά οι απόφοιτοι και γονείς (σε παρένθεση η χρονιά αποφοίτησης): Προμηθέας Αλειφερόπουλος΄00, Νίκος Αλεξίου΄73, Μυρτώ Αλικάκη΄90, Κώστας Αποστολίδης, Ναταλία Δραγούμη΄87, Δανάη Επιθυμιάδη΄05, Νατάσα Θεοδωρίδου, Άλεξ Κάβδας΄02, Κωνσταντίνος Καζάκος΄87, Μαριάννα Κάλμπαρη΄87, Διαμαντής Καραναστάσης, Κοραλία Καράντη, Άριελ Κωνσταντινίδη΄89, Λένα Παπαληγούρα΄03, Χάρης Ρώμας΄77, Δημήτρης Τάρλοου΄83, Φώτης Θωμαΐδης, Αναστασία Μητροπάνου΄13, Γιώργος Παπανδρέου ’05.

Η ταινία παρακολουθεί την ιστορία του Νίκου και της Έλενας σε 6 διαφορετικές φάσεις της ζωής τους, στην πρώτη ιστορία είναι μικρά παιδιά, στην τελευταία έχουν οι ίδιοι εγγόνια. Σε κάθε ιστορία, κάτι τους εμποδίζει από το να γίνουν ζευγάρι. Σε κάθε ιστορία, βρίσκονται δέκα χρόνια μετά και θα πρέπει να γνωριστούν από την αρχή, σαν να είναι άλλοι άνθρωποι. Πιθανόν όμως να είναι και άλλοι άνθρωποι. Πιθανόν να είναι έξι διαφορετικά ζευγάρια που ζουν παράλληλα παρόμοιες ιστορίες. 

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Βασίλης Ραΐσης, έχει τιμηθεί στο παρελθόν με το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ταινία «Η Τελευταία Φάρσα».

Διαβάστε ακόμη:
58ο ΦΚΘ: «Love me Not», όχι αγάπη για την καινούργια ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά
58ο ΦΚΘ: «Του Θεού Η Χώρα» του Φράνσις Λι ιχνηλατεί τη γεωγραφία της καρδιάς
58ο ΦΚΘ: Η Νταϊάν Κρούγκερ βυθίζεται στην ρεβανσιστική δίνη του «In the Fade»
58ο ΦΚΘ: Το «Ana, Mon Amour» είναι μια σπουδαία, μπεργκμανική ενδοσκόπηση στα ψυχοσυναισθηματικά αδιέξοδα
58ο ΦΚΘ: Ο Βασίλης Ραΐσης διηγείται «Ιστορίες Χωρίς Χρόνο»
58ο ΦΚΘ: Υποκύπτοντας στη γοητεία του «Η Ψυχή και το Σώμα»

58ο ΦΚΘ: Αλεξάντερ Πέιν, Ζαν Μαρκ Μπαρ και Virtual Reality στη Θεσσαλονίκη
58o ΦΚΘ: Πρεμιέρα για το «Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη
58ο ΦΚΘ: Οι αφίσες του φετινού φεστιβάλ και οι ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού προγράμματος
58ο ΦΚΘ: Οι ελληνικές ταινίες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
58o ΦΚΘ: Carte Blanche στον Ευθύμη Φιλίππου με 10 αγαπημένες ταινίες του
58ο ΦΚΘ: Ο Ρούμπεν Έστλουντ έρχεται στη Θεσσαλονίκη