9ο Athens Open Air Film Festival: Πληροφορίες μετακίνησης για την προβολή του «Vertigo» στην Επίδαυρο - cinemagazine.gr
14:21
10/6

9ο Athens Open Air Film Festival: Πληροφορίες μετακίνησης για την προβολή του «Vertigo» στην Επίδαυρο

Για μια ακόμη χρονιά, το Athens Open Air Film Festival συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και παρουσιάζει τον αριστουργηματικό «Δεσμώτη του Ιλίγγου» (Vertigo, 1958), του Άλφρεντ Χίτσκοκ στη Μικρή Επίδαυρο.

Σε συνέχεια της περσινής ιστορικής και επιτυχημένης πρώτης κινηματογραφικής προβολής σε αρχαίο θέατρο με την ταινία «Ηλέκτρα» του Μ. Κακογιάννη, το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, ανοίγει για δεύτερη φορά στην ιστορία του τις πόρτες στον κινηματογράφο και σε προβολή ταινίας, προκειμένου να γιορτάσει μαζί μας την καλύτερη δημιουργία όλων των εποχών (όπως την αναγόρευσαν με ψηφοφορία τους πριν μερικά χρόνια τα περιοδικά Sight and Sound και ΣΙΝΕΜΑ Σινεμά cinemagazine.gr).

Με τον μυσταγωγικό συνδυασμό μυστηρίου και σασπένς που ονομάζεται «Δεσμώτης του Ιλίγγου», και με οδηγό τις αλησμόνητες μουσικές παρτιτούρες του Μπέρναρντ Χέρμαν, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ υπέγραφε όχι μόνο το αριστούργημα ολόκληρης της καριέρας του, αλλά και μια υποβλητική διασκευή στον μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης μέσα από την ιστορία ενός πρώην αστυνομικού ο οποίος αφήνει τα σκοτεινά μυστικά μιας μοιραίας γυναίκας να τον παρασύρουν σε ένα παιχνίδι ψύχωσης, ζωής και θανάτου.

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ | Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Στιούαρτ, Κιμ Νόβακ, Μπάρμπαρα Μπελ Γκέντες, Τομ Χέλμορ | Διάρκεια: 128’ 

Ώρα Έναρξης: 21:30 | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μεταφορά στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου

Το Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαυρου εξασφάλισε προνομιακή προσφορά για μεταφορά προς και από το θέατρο της Επιδαύρου με πούλμαν, στην τιμή των 10.5 €/άτομο.

Το λεωφορείο έχει αφετηρία το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, Σάββατο 22 Ιουνίου στις 16:45. Μπορείτε να κάνετε την ηλεκτρονική προαγορά των εισιτηρίων του λεωφορείου εδώ καθώς επίσης και στα Εκδοτήρια Ελληνικού Φεστιβάλ Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) καθημερινά 10:00-16:00 και Σάββατο 10:00-15:00.

Σημαντικές πληροφορίες για τον χώρο:

Δεν επιτρέπεται:

1. Η είσοδος σε παιδιά κάτω των έξι (6) ετών.
2. Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών μέσα στο θέατρο.
3. Τα ψηλά τακούνια.
4. Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια της παράστασης.
5. Η λήψη φωτογραφιών με ή χωρίς φλας, η μαγνητοφώνηση και η μαγνητοσκόπηση κατά την διάρκεια των παραστάσεων.
6. Το φιλοδώρημα.

Στάθμευση

Μπορείτε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας στο λιμάνι της Αρχαίας (Παλαιάς) Επιδαύρου και να περπατήσετε 10 λεπτά περίπου για να φτάσετε στο θέατρο.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

H προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη του British Council Greece, στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού ογδόντα χρόνων από την ίδρυσή του, #British80.

Το 9ο Athens Open Air Film Festival πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) με προβολές, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικούς χώρους, άλση, πλατείες και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.