«Big Littles Lies» μεταξύ δημιουργών: Η άβολη απομάκρυνση της Άντρεα Άρνολντ στιγματίζει τη σειρά - cinemagazine.gr
16:16
16/7

«Big Littles Lies» μεταξύ δημιουργών: Η άβολη απομάκρυνση της Άντρεα Άρνολντ στιγματίζει τη σειρά

Λίγο πριν το φινάλε του δεύτερου κύκλου της σειράς, μια ιστορία που φαίνεται να έχει ως θύμα τη βρετανίδα σκηνοθέτιδα βγήκε στη δημοσιότητα. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το Indiewire ανέβασε ένα μεγάλο θέμα πριν από λίγες μέρες, σχετικό με τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου της σειράς «Big Little Lies» στα οποία φαίνεται να παίχτηκε μια πλεκτάνη που ως υλικό θα μπορούσε να απασχολήσει αντίστοιχη σειρά στο μέλλον. Για την ιστορία, ο σκηνοθέτης και εκτελεστικός διευθυντής του πρώτου κύκλου, Ζαν Μαρκ Βαλέ, είχε πολλές υποχρεώσεις τον τελευταίο χρόνο, με πιο πρόσφατη αυτή του γυρίσματος του «Sharp Objects», το οποίο θα καθυστερούσε κι άλλο την έναρξη του δεύτερου κύκλου. 

Ο showrunner Ντέιβιντ Κέλεϊ ανέλαβε να βρει άλλον σκηνοθέτη, με τον Βαλέ να έχει εποπτικό ρόλο σε αυτή την αναζήτηση και οι 2 τους κατέληξαν στη βρετανίδα Άντρεα Άρνολντ («Fish Tank», «American Honey»), μια τολμηρή επιλογή για μια σειρά γεμάτη από ηθοποιούς πρώτης γραμμής. Στην Άρνολντ έγινε σαφές από την αρχή πως θα έχει πλήρη δημιουργική ελευθερία και πως παραγωγοί ήθελαν να δουν κάτι εντελώς δικό τους, θεωρώντας πως το στυλ της μοιάζει με αυτό του Βαλέ. 

Τα γυρίσματα έγιναν. το υλικό που έβγαινε καθημερινά δεν ικανοποίησε πολύ την παραγωγή, οπότε φτάσαμε στο χειμώνα όπου ξεκίνησαν οι αλλαγές. Στο post-production η Άρνολντ έχασε κάθε έλεγχο, ενώ παραγγέλθηκε από τον Βαλέ μια σειρά από συμπληρωματικά γυρίσματα ώστε να παρουσιάζει που θα μοιάζει στο στυλ με τον πρώτο κύκλο και να μη μπερδέψει το κοινό της σειράς. Ακόμη και αν όλα αυτά μοιάζουν ως συχνά φαινόμενα στον χώρο του σινεμά και της τηλεόρασης, ειδικά σε τέτοιο επίπεδο, το κομμάτι στο οποίο στάθηκε το άρθρο και ξεσήκωσε ένα σύνολο δημοσιογράφων, δημιουργών και θεατών ήταν η κατηγορία προς τους Κέλεϊ και Βαλέ ότι όλο αυτό ήταν προσχεδιασμένο. 

Φυσικά το θέμα πήρε έκταση λόγω και του ίδιου του περιεχομένου της σειράς, δηλαδή ένα πολυδιαφημισμένο show που χρησιμοποιήθηκε και ως βιτρίνα του women empowerment, αποκαλύπτεται πως χρησιμοποίησε μια γυναίκα δημιουργό στο ρόλο του κορόιδου, αφού δεν υπήρχε καμία θέληση εκ της παραγωγής να παρουσιάσουν τα επεισόδια όπως τα μόνταρε αυτή, αλλά θα τα αναλάμβανε ο Βαλέ - που στο μεσοδιάστημα είχε τελειώσει με το «Sharp Objects». 

Το HBO αναγκάστηκε να βγάλει πυροσβεστική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «Δεν θα υπήρχε ο δεύτερος κύκλος χωρίς την Άντρεα Άρνολντ. Εμείς στο HBO αλλά και οι παραγωγοί είμαστε περήφανοι για τη δουλειά της. Όπως συμβαίνει σε κάθε τηλεοπτικό project, οι εκτελεστικοί διευθυντές δουλεύουν συνεργατικά και πιστεύουμε πως το τελικό αποτέλεσμα μιλά από μόνο του.»

Η μόνη που δεν έχει μιλήσει είναι η Άρνολντ, η οποία σύμφωνα με πηγές του Indiewire χαρακτηρίζει όλο αυτό που έγινε ως μια πολύ «δυσάρεστη προσωπική εμπειρία».