Day #2: 19o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου! Highlights Πέμπτης 22 Μαρτίου - cinemagazine.gr
10:18
22/3

Day #2: 19o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου! Highlights Πέμπτης 22 Μαρτίου

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, που ξεκίνησε ένα φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας, γιορτάζει τα 19α γενέθλιά του! Αθήνα & Θεσσαλονίκη: Τρίτη 20 - Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018.

18:00 - ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
Γαλλικό Ινστιτούτο - Αθήνα

Η Aglaé είναι μία νεαρή ψυχαναγκαστική εργάτρια, της οποίας η ζωή περιστρέφεται μόνο γύρω από τη δουλειά της. Όταν μαθαίνει για τη μετεγκατάσταση του εργοστασίου, προς έκπληξη της εταιρίας, δέχεται να πάει να δουλέψει στην Ινδία. Συνοδευόμενη από δυο συναδέλφους θα κάνει ένα παράλογο ταξίδι με αμάξι έως την άλλη άκρη του κόσμου, το οποίο όμως θα μετατραπεί σε μία αναπάντεχη προσωπική αναζήτηση.

18:30 - ΦΙΛI ΚΑΙ ΔAΚΡΥ
ΔΑΝΑΟΣ 1 - Αθήνα

Η δεκαπεντάχρονη Sarah ξαναρχίζει το καλλιτεχνι-κό πατινάζ χωρίς να ξέρει αν το κάνει για την ίδια ή για τη μητέρα της. Αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό μεταξύ κοριτσιών, την τυραννία του προπονητή, τη βιαιότητα του πρωταθλητισμού. Ενώ οι σωματικές της αντοχές δοκιμάζονται στον πάγο, οι εφηβικές της επιθυμίες θα την αποσπάσουν από τις αθλητικές της φιλοδοξίες...

Ταινία υποτιτλισμένη στα ελληνικά και αγγλικά.

20:00 - LE BRIO

ΑΣΤΟΡ - Αθήνα

Η Neïla Salah ονειρεύεται να γίνει δικηγόρος. Από την πρώτη κιόλας ημέρα στο Πανεπιστήμιο Assas, έρχεται σε αντιπαράθεση με τον καθηγητή Pierre Mazard, γνωστό για τα ολισθήματά του. Για να αποκαταστήσει τη φήμη του, αποφασίζει να βοηθήσει τη Neïla στην προετοιμασία του φημισμένου διαγωνισμού αγόρευσης. Ταυτόχρονα κυνικός και απαιτητικός, ο Pierre, θα μπορούσε να γίνει ο μέντορας που της χρειάζεται...

20:00 - Η ΜΕΛΩΔIA
ΔΑΝΑΟΣ 1 - Αθήνα

O Simon διδάσκει βιολί σε μαθητές της πρώτης γυμνασίου. Οι σκληρές εκπαιδευτικές του μέθοδοι δε βοηθούν στη δημιουργία καλών σχέσεων με τους μαθητές του. O Arnold, είναι μαγεμένος από την κίνηση και τον ήχο του βιολιού, μία αποκάλυψη γι’ αυτό το υπερβολικά ντροπαλό αγόρι.
Σιγά-σιγά, το φυσικό ταλέντο του Αrnold και η χαρούμενη ενέργεια της υπόλοιπης τάξης, κάνουν τον Simon να ζήσει ξανά τις χαρές της μουσικής.

Ταινία υποτιτλισμένη στα ελληνικά και αγγλικά.

20:00 - ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΟΠΑΙΔΟ
Γαλλικό Ινστιτούτο - Αθήνα

Ο Pierre, στα τριάντα του, είναι γαλακτοπαραγωγός. Η ζωή του κινείται γύρω από τη φάρμα του, την αδερφή του που είναι κτηνίατρος και τους γονείς του, στους οποίους άνηκε πρωτίστως η φάρμα. Ενώ τα πρώτα κρούσματα μιας επιδημίας ξεσπούν στη Γαλλία, ο Pierre ανακαλύπτει ότι ένα από τα ζώα του έχει νοσήσει. Δε μπορεί να αποδεχτεί ότι υπάρχει πιθανότητα να χάσει τις αγελάδες του. Δεν έχει τίποτα άλλο στον κόσμο και γι’ αυτό θα κάνει τα πάντα για να τις σώσει...

22:00 - ΣΕΒAΣΜΙΕΣ
ΔΑΝΑΟΣ 1 - Αθήνα

Η Édith, 45 ετών, εργαζόμενη σε εργοστάσιο υφαντουργίας, βλέπει να έρχονται στη ζωή της τα πάνω κάτω εξαιτίας ενός κοινωνικού πλάνου που προτείνεται από τους εργοδότες της. Αδέσμευτη και μακριά από τον γιο της, είναι η μόνη που αποδέχεται να εργαστεί στις εγκαταστάσεις του ίδιου εργοστασίου στο Μαρόκο, για να μη μείνει άνεργη.

Ταινία υποτιτλισμένη στα ελληνικά και αγγλικά.

22:00 - ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΕΡΙΔΕΡΑΙΟ
ΑΣΤΟΡ - Αθήνα

Σε μια μικρή πόλη, το 1919, ένας ήρωας πολέμου παραμένει φυλακισμένος. Μπροστά από την πόρτα, ο σκύλος του γαυγίζει μέρα νύχτα. Όχι πολύ μακριά από εκεί, μια νεαρή γυναίκα ταλαιπωρημένη από την αγροτική δουλειά, αλλά και ταυτόχρονα πολύ μορφωμένη για να είναι μια απλή αγρότισσα, περιμένει και ελπίζει. Ο δικαστής που αναλαμβάνει να ξεδιαλύνει την υπόθεση, είναι ένας αριστοκράτης του οποίου οι αρχές κλονίστηκαν μετά τον πόλεμο.

Ταινία υποτιτλισμένη στα ελληνικά και αγγλικά.

Το 19ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ από 20 ως 28 Μαρτίου 2018, στη Αθήνα και από 29 Μαρτίου ως 4 Απριλίου 2018, στην Θεσσαλονίκη διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ελβετίας, του Καναδά, του Λουξεμβούργου, του Μαρόκου, και της Τσεχικής Δημοκρατίας, στην Ελλάδα.

Δείτε εδώ τον κατάλογο (pdf ) του 19ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
Δείτε εδώ το ωρολόγιο πρόγραμμα (pdf ) του 19ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

ΔΑΝΑΟΣ - AΣΤΟΡ - AUDITORIUM THEO ANGELOPOULOS ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ - ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
WWW.IFG.GR
WWW.FESTIVALFILMFRANCOPHONE.GR

Facebook : Festival du Film Francophone de Grèce