Day #4: 19o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου! Highlights Σαββάτου 24 Μαρτίου - cinemagazine.gr
10:04
24/3

Day #4: 19o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου! Highlights Σαββάτου 24 Μαρτίου

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, που ξεκίνησε ένα φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας, γιορτάζει τα 19α γενέθλιά του! Αθήνα & Θεσσαλονίκη: Τρίτη 20 - Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018.

16:15 - ΑΣΤΕΙΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ
Γαλλικό Ινστιτούτο - Αθήνα

Όταν ο Apollon, ένα καλόκαρδο τριζόνι γελωτοποιός φτάνει στο χωριό των ζουζουνιών, δεν αργεί να ταράξει τη ζωή όλου του βασιλείου. Πέφτοντας στην παγίδα της ζηλιάρας και πανούργας Huguette, ξαδέλφης της βασίλισσας, κατηγορείται για απαγωγή. Ο Apollon με τη βοήθεια της Mireille της μέλισσας και των φίλων τους ξεκινούν για μια επικίνδυνη αποστολή διάσωσης...

Σκηνοθεσία:Arnaud Bouron, Antoon Krings
Ηθοποιοί:Kev Adams, Virginie Efira, Emmanuel Curtil

18:00 - ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ANIMATION
ROMANTSO - Αθήνα

Η αίθουσα προβολών του Ρομάντσο παραδίδεται για ένα ολόκληρο βράδυ στα χρώματα, τους ήχους και τη φαντασία της γαλλικής σκηνής animation, με μια μαραθώνια προβολή-οδοιπορικό από τις πρώτες μέρες της avant garde μέχρι τη σύγχρονη σκηνή της Βρετάνης και τους γαλλόφωνους σκηνοθέτες του αύριο. Μια ευρεία επιλογή μικρού μήκους ταινιών, με αφετηρία το πολύτιμο αρχείο του IFcinéma, που επιμελήθηκαν οι προγραμματιστές του διεθνούς φεστιβάλ Animasyros.

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Aγορά Κινουμένων Σχεδίων είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στο είδος του στην Ελλάδα κι ένα από τα είκοσι μεγαλύτερα διεθνώς. Το 2018 κλείνει δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στο τομέα των ταινιών animation και από τις 26 έως τις 30 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στη βάση του, την Ερμούπολη της Σύρου, για την ενδέκατη και πιο φιλόδοξη μέχρι σήμερα έκδοσή του, κεντρική θεματική της οποίας θα είναι «το παιδί».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ρομάντσο το Σάββατο 24 Μαρτίου, από τις 18.00΄μέχρι τις 02.00'.
Είσοδος ελεύθερη.

18:00 - ΦΥΓΑΣ
ΔΑΝΑΟΣ 1 - Αθήνα

Μπολόνια, 2002. Η απόρριψη του νόμου εργασίας δημιουργεί εντάσεις στα πανεπιστήμια. Η δολοφονία ενός δικαστή ανοίγει παλιές πολιτικές πληγές μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας. O Marco, πρώην ακροαριστερός ακτιβιστής, καταδικασμένος για φόνο και πρόσφυγας στη Γαλλία εδώ και 20 χρόνια, θεωρείται ύποπτος γι’ αυτήν τη δολοφονική επίθεση. Υποχρεώνεται να γίνει φυγάς μαζί με την κόρη του Viola, 16 ετών, και η ζωή του καθώς και της οικογένειάς του στην Ιταλία, καταστρέφεται για πάντα.

Σκηνοθεσία:Annarita Zambrano
Ηθοποιοί:Charlotte Cétaire, Giuseppe Battiston, Jean-Marc Barr

19:45 - EGON SCHIELE, O ΘAΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΠEΛΑ
ΑΣΤΟΡ - Αθήνα

Στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Egon Schiele είναι από τους πιο προκλητικούς καλλιτέχνες στη Βιέννη. Δύο γυναίκες θα έχουν σημαντική επίδραση πάνω του: η αδελφή του -και πρώτη μούσα- την Gerti, και η 17χρονη Wally, η μοναδική αληθινή του αγάπη, την οποία αποθανατίζει στο διάσημο πίνακα Ο θάνατος και η κοπέλα. Τα ριζοσπαστικά έργα του Schiele σκανδαλίζουν τη βιεννέζικη κοινωνία, ενώ τολμηροί καλλιτέχνες όπως ο Gustav Klimt, διαισθάνονται το εξαιρετικό του ταλέντο.

Σκηνοθεσία:Dieter Berner
Ηθοποιοί:Noah Saavedra, Maresi Riegner, Valerie Pachner

20:00 - ΓΚΩΓΚΕΝ – ΣΤΗΝ ΤΑΪΤΗ
ΔΑΝΑΟΣ 1 - Αθήνα

Το 1891, ο Γκωγκέν εξορίζεται στην Ταϊτή. Θέλει να βρει έμπνευση στη ζωγραφική, όντας ελεύθερος, μακριά από τους ηθικούς, πολιτικούς και αισθητικούς κώδικες της πολιτισμένης Ευρώπης. Βυθίζεται στη ζούγκλα, αψηφώντας τη μοναξιά, τη φτώχεια, την αρρώστια. Θα συναντήσει την Tehura, που θα γίνει σύζυγός του και το μοντέλο των σπουδαιότερων έργων του.

Σκηνοθεσία:Édouard Deluc
Ηθοποιοί:Vincent Cassel, Tuheï Adams, Malik Zidi

20:00 - ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
Γαλλικό Ινστιτούτο - Αθήνα

H Lila αποφασίζει να πάει στο Παρίσι, προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό της, να γίνει χορεύτρια. Στο Παρίσι, ανακαλύπτει έναν κόσμο αφιλόξενο, που δεν είναι έτοιμος να της ανοίξει τις πόρτες του. Αποφασίζει λοιπόν να γίνει κωμικός. Ο μοναδικός της στόχος είναι πλέον να γίνει διάσημη και κυρίως να κάνει περήφανο τον πατέρα της.

Σκηνοθεσία:Nawell Madani, Ludovic Colbeau-Justin
Ηθοποιοί:Nawell Madani, François Berléand, Mimoun Benabderrahmane

22:00 - ΓΙΑ ΚΑΛO ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚO
ΑΣΤΟΡ - Αθήνα

O Erwan, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του μαθαίνοντας πως ο πατέρας του δεν είναι ο βιολογικός του πατέρας. Παρ’ όλη την τρυφερότητα που νιώθει για τον άντρα που τον μεγάλωσε, ο Erwan ερευνά διακριτικά και βρίσκει τον βιολογικό του πατέρα. Παράλληλα, γνωρίζει την Anna, την οποία προσπαθεί να κατακτήσει. Λίγο καιρό αργότερα μαθαίνει ότι η Anna είναι η ετεροθαλής αδελφή του. Η κατάσταση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο όταν ο θετός του πατέρας αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι του κρύβει...

Σκηνοθεσία:Carine Tardieu
Ηθοποιοί:François Damiens, Cécile de France, Guy Marchand

22:00 - ΜΑΥΡΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ
ΔΑΝΑΟΣ 1 - Αθήνα

O έφηβος Dany, μέλος της οικογένειας Arnault, εξαφανίζεται. Ο François Visconti, ένας καταπονημένος και απογοητευμένος διοικητής της αστυνομίας, αναλαμβάνει την υπόθεση. Ο άντρας φεύγει προς αναζήτηση του εφήβου, ενώ είναι απρόθυμος να ασχοληθεί με τον ίδιο του τον δεκαεξάχρονο γιο, Denis. Όταν ο καθηγητής του Dany, Yan Bellaile, μαθαίνει για την εξαφάνιση του παλιού του μαθητή, ενδιαφέρεται πολύ για την έρευνα και προσφέρει τις υπηρεσίες του στον διοικητή...

Σκηνοθεσία:Érick Zonca
Ηθοποιοί:Vincent Cassel, Romain Duris, Sandrine Kiberlain

Το 19ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ από 20 ως 28 Μαρτίου 2018, στη Αθήνα και από 29 Μαρτίου ως 4 Απριλίου 2018, στην Θεσσαλονίκη διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ελβετίας, του Καναδά, του Λουξεμβούργου, του Μαρόκου, και της Τσεχικής Δημοκρατίας, στην Ελλάδα.

Δείτε εδώ τον κατάλογο (pdf ) του 19ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
Δείτε εδώ το ωρολόγιο πρόγραμμα (pdf ) του 19ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

ΔΑΝΑΟΣ - AΣΤΟΡ - AUDITORIUM THEO ANGELOPOULOS ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ - ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
WWW.IFG.GR
WWW.FESTIVALFILMFRANCOPHONE.GR

Facebook : Festival du Film Francophone de Grèce