9:23
4/2

Σσσς! Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο θα μας διηγηθεί «Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι»

Τέσσερα μικρά clips μας φέρνουν σε πρώτη επαφή με την προσαρμογή των κλασικών παιδικών βιβλίων του Άλβιν Σβαρτζ.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

To 2016, πολύ πριν έρθει η αναγνώριση της Ακαδημίας με το Όσκαρ για το «Shape of Water», ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο είχε υπογράψει με το CBS για να αναλάβει ως παραγωγός και σκηνοθέτης το «Scary Stories to Tell in the Dark», το οποίο βασίζεται στα κλασικά παιδικά βιβλία του Άλβιν Σβαρτζ, που εικονογράφησε με πολύ μακάβριο τρόπο ο Στίβεν Γκάμελ.

Ο Ντελ Τόρο συμμετείχε το περασμένο καλοκαίρι στη συγγραφή του σεναρίου, που θα παίρνει στοιχεία και από τα 3 βιβλία του Σβαρτζ, φτιάχνοντας μια νέα ξεχωριστή ιστορία - δεν υπάρχει πλάνο προς το παρόν για συνέχειες. Στην πρώτη συμφωνία που είχαν κάνει οι 2 πλευρές, ο μεξικανός θα αναλάμβανε και την σκηνοθεσία, την οποία τελικά έδωσε στον Νορβηγό Άντρε Όρβενταλ («Trollhunter»), με τον οποίο έχει στενή συνεργασία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. 

Το πρώτο όνομα ηθοποιού που γνωρίζουμε είναι της νεαρής Ζόε Κολέτι που πρωταγωνίστησε φέτος στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Πολ Ντέινο, «Wildlife», πλάι στους Τζέικ Τζίλενχαλ και Κάρεϊ Μάλιγκαν. Η Κολέτι θα βρίσκεται πλάι σε αρκετούς συνομίληκούς της καθώς, σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της CBS Films, η ταινία θα ακολουθεί μια ομάδα νέων που προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο μιας σειράς φόνων που έγιναν στην περιοχή τους. Δηλαδή, κάτι από «It» και «Stranger Things», με τους φανατικούς των βιβλίων να ελπίζουν πως θα δουν κάτι από το πνεύμα τους μέσα στο φιλμ και όχι μια ιστορία που θα ακολουθεί απλά τη μόδα της εποχής. 

Ο Σβαρτζ εξέδωσε τρία βιβλία μεταξύ του 1981 και του 1991, τα οποία συχνά περιλαμβάνονται σε λίστες με απαγορευμένους τίτλους, με τους επικριτές τους να κατακρίνουν το γκροτέσκο περιεχόμενο και τις μακάβριες εικονογραφήσεις. Παρ' όλα αυτά τα βιβλία έχουν αποδειχθεί άκρως εμπορικά, έχοντας πουλήσει πάνω από 7 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα.

Η πρώτη γνωριμία με την ταινία έγινε χθες κατά τα διαλείμματα του Super Bowl, με τέσσερα πολύ μικρά αλλά αρκετά ανατριχιαστικά clips να υπόσχονται έντονες συγκινήσεις. Δείτε όλα μαζί (η συνολική τους διάρκεια είναι μόλις 40 δευτερόλεπτα), μαζί με το poster που επίσης κυκλοφόρησε. 

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 9 Αυγούστου. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Σσσς! Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο θα μας διηγηθεί «Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι»
  • Σσσς! Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο θα μας διηγηθεί «Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι»