9:23
30/4

Σσσς! Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο θα μας διηγηθεί «Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι»

Πριν οργανώσει το σχέδιό του με τη Fox Searchlight για ταινίες τρόμου και φαντασίας, ο θριαμβευτής των φετινών Όσκαρ υλοποιεί μια συμφωνία που είχε κάνει το 2016. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πριν ένα μήνα γράφαμε για τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και τη συμφωνία της ζωής του με τη Fox Searchlight, παίρνοντας το ρόλο του υπεύθυνου ενός τμήματος του στούντιο που θα παράγει αποκλειστικά ταινίες τρόμου και φαντασίας. Γνωρίζοντας ο ίδιος πως θα αφιερώσει όλο σχεδόν το χρόνο του πάνω σε αυτό το project τα επόμενα χρόνια, κλείνει ανοιχτούς λογαριασμους του παρελθόντος, όπως μια συμφωνία που είχε υπογράψει με το CBS πριν 2 χρόνια, ώστε να αναλάβει ως παραγωγός και σκηνοθέτης το «Scary Stories to Tell in the Dark», το οποίο βασίζεται στα κλασικά παιδικά βιβλία του Άλβιν Σβαρτζ, που εικονογράφησε με πολύ μακάβριο τρόπο ο Στίβεν Γκάμελ.

Ο Ντελ Τόρο πιάνει δουλειά το καλοκαίρι όταν και θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας. Ο ίδιος αναλαμβάνει να μετατρέψει τις ιστορίες σε σενάριο αλλά και να οργανώσει την παραγωγή. Στην πρώτη συμφωνία που είχαν κάνει οι 2 πλευρές, ο μεξικανός θα αναλάμβανε και την σκηνοθεσία, την οποία τελικά έδωσε στον Νορβηγό Άντρε Όρβενταλ («Trollhunter»), με τον οποίο θα έχει στενή συνεργασία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. 

Ο Σβαρτζ εξέδωσε τρία βιβλία μεταξύ του 1981 και του 1991, τα οποία συχνά περιλαμβάνονται σε λίστες με απαγορευμένους τίτλους, με τους επικριτές τους να κατακρίνουν το γκροτέσκο περιεχόμενο και τις μακάβριες εικονογραφήσεις. Παρ' όλα αυτά τα βιβλία έχουν αποδειχθεί άκρως εμπορικά, έχοντας πουλήσει πάνω από 7 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν οι Ντελ Τόρο και Όρβενταλ θα ακολουθήσουν τη λογική του «Sin City», ώστε να περάσουν το πνεύμα των εικονογραφήσεων στη μεγάλη οθόνη ή θα σκεφτούν κάτι διαφορετικό. Τα γυρίσματα ξεκινούν το καλοκαίρι στον Καναδά και σύντομα αναμένεται να μάθουμε και τα ονόματα των πρωταγωνιστών.