9:23
24/8

Σσσς! Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο θα μας διηγηθεί «Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι»

Πριν οργανώσει το σχέδιό του με τη Fox Searchlight για ταινίες τρόμου και φαντασίας, ο θριαμβευτής των φετινών Όσκαρ υλοποιεί μια συμφωνία που είχε κάνει το 2016. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πριν από μήνες γράφαμε για τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και τη συμφωνία της ζωής του με τη Fox Searchlight, παίρνοντας το ρόλο του υπεύθυνου ενός τμήματος του στούντιο που θα παράγει αποκλειστικά ταινίες τρόμου και φαντασίας. Γνωρίζοντας ο ίδιος πως θα αφιερώσει όλο σχεδόν το χρόνο του πάνω σε αυτό το project τα επόμενα χρόνια, κλείνει ανοιχτούς λογαριασμους του παρελθόντος, όπως μια συμφωνία που είχε υπογράψει με το CBS πριν 2 χρόνια, ώστε να αναλάβει ως παραγωγός και σκηνοθέτης το «Scary Stories to Tell in the Dark», το οποίο βασίζεται στα κλασικά παιδικά βιβλία του Άλβιν Σβαρτζ, που εικονογράφησε με πολύ μακάβριο τρόπο ο Στίβεν Γκάμελ.

Ο Ντελ Τόρο συμμετείχε αυτό το καλοκαίρι στη συγγραφή του σεναρίου, που θα παίρνει στοιχεία και από τα 3 βιβλία του Σβαρτζ, φτιάχνοντας μια νέα ξεχωριστή ιστορία - δεν υπάρχει πλάνο προς το παρόν για συνέχειες. Στην πρώτη συμφωνία που είχαν κάνει οι 2 πλευρές, ο μεξικανός θα αναλάμβανε και την σκηνοθεσία, την οποία τελικά έδωσε στον Νορβηγό Άντρε Όρβενταλ («Trollhunter»), με τον οποίο έχει στενή συνεργασία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. 

Το πρώτο όνομα ηθοποιού που γνωρίζουμε είναι της νεαρής Ζόε Κολέτι που πρωταγωνίστησε φέτος στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Πολ Ντέινο, «Wildlife», πλάι στους Τζέικ Τζίλενχαλ και Κάρεϊ Μάλιγκαν. Η Κολέτι θα βρίσκεται πλάι σε αρκετούς συνομίληκούς της καθώς, σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της CBS Films, η ταινία θα ακολουθεί μια ομάδα νέων που προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο μιας σειράς φόνων που έγιναν στην περιοχή τους. Δηλαδή, κάτι από «It» και «Stranger Things», με τους φανατικούς των βιβλίων να ελπίζουν πως θα δουν κάτι από το πνεύμα τους μέσα στο φιλμ και όχι μια ιστορία που θα ακολουθεί απλά τη μόδα της εποχής. 

Ο Σβαρτζ εξέδωσε τρία βιβλία μεταξύ του 1981 και του 1991, τα οποία συχνά περιλαμβάνονται σε λίστες με απαγορευμένους τίτλους, με τους επικριτές τους να κατακρίνουν το γκροτέσκο περιεχόμενο και τις μακάβριες εικονογραφήσεις. Παρ' όλα αυτά τα βιβλία έχουν αποδειχθεί άκρως εμπορικά, έχοντας πουλήσει πάνω από 7 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα.