Η Marvel σε έναν «γαλαξία μακριά»: Ο Κέβιν Φάιγκι ετοιμάζει ταινία «Star Wars» - cinemagazine.gr
10:51
27/9

Η Marvel σε έναν «γαλαξία μακριά»: Ο Κέβιν Φάιγκι ετοιμάζει ταινία «Star Wars»

Η Δύναμη (και τα δολάρια) είναι μαζί με τον Πρόεδρο των Marvel Studios, Κέβιν Φάιγκι.

Από τον Πάνο Γκένα

Με τη Ντίσνεϊ να έχει στην κατοχή της μερικά από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά franchises, δεν αποτελεί έκπληξη η ανακοίνωση πως ο Πρόεδρος των υπερεπιτυχημένων ταινιών των Marvel Studios,Κέβιν Φάιγκι, θα αναλάβει σύντομα χρέη Δύναμης. Ενορχηστρωτής μίας από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες παγκοσμίως εδώ και μία δεκαετία, τη μεθοδική σύλληψη, εκτέλεση και κυκλοφορία του σύμπαντος MCU, ο Κέβιν Φάιγκι - μεγάλος θαυμαστής των ταινιών «Star Wars» - θα συνεργαστεί με την Πρόεδρο της Lucasfilm Κάθλιν Κένεντι για μία από τις επόμενες ταινίες της διαστημικής εποποιίας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τα πρότζεκτ που δουλεύει η Κάθι με την ομάδα της Lucasfilm, όχι μόνο για τα Star Wars αλλά και για το Ιντιάνα Τζόουνς», δήλωσε ο ένας από τους Προέδρους της Ντίσνεϊ και Διευθυντής Δημιουργικού Άλαν Χορν. «Με την ολοκλήρωση του Έπους των Σκάιγουοκερ, η Κάθι αναζητά μία καινούργια εποχή στις αφηγήσεις του Star Wars και γνωρίζοντας πόσο σκληροπυρηνικός θαυμαστής είναι ο Κέβιν, είναι λογικό που οι δυο αυτοί απίθανοι παραγωγοί θα συνεργαστούν σε μία ταινία Star Wars», συμπλήρωσε. Φήμες θέλουν να έχει γίνει πρόταση από τον Φάιγκι σε συγκεκριμένο, διάσημο ηθοποιό για να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά λεπτομέρειες προφανώς θα μας απασχολήσουν πολύ αργότερα.

Παρά την τεράστια επιτυχία των ταινιών «Η Δύναμη Ξυπνάει» και «Οι Τελευταίοι Τζεντάι» (παρά τις αντιρρήσεις των fans στις δημιουργικές ελευθερίες του σκηνοθέτη Ράιαν Τζόνσον), η εμπορική αποτυχία του «Solo» έκοψε για λίγο (όπως φαίνεται) τα φτερά της Lucasfilm. Με νέες τηλεοπτικές σειρές να κάνουν πρεμιέρα στην επερχόμενη streaming πλατφόρμα Disney+ (όπως το «The Mandalorian» ή τη μελλοντική επιστροφή του Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στο ρόλο του Όμπι-Ουάν Κενόμπι), αλλά και τις νέες ταινίες που ετοιμάζουν οι δημιουργοί του «Game of Thrones», ο Ράιν Τζόνσον και ο Κέβιν Φάιγκι, το σίγουρο είναι πως το σύμπαν του Star Wars δεν διαστέλλεται, αλλά ξεχειλώνει.