Το «Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» στο νέο teaser «Game of Thrones» - cinemagazine.gr
10:10
7/12

Το «Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» στο νέο teaser «Game of Thrones»

Tο «παιχνίδι» τελειώνει την επόμενη χρονιά.

Από τον Πάνο Γκένα

Η τελευταία σεζόν του «Game of Thrones» έρχεται το 2019 με έξι μόλις επεισόδια που θα ολοκληρώσουν την επική σειρά φαντασίας. Πριν μερικές εβδομάδες το ΗΒΟ είχε κυκλοφορήσει το πρώτο teaser που συνόδευσε την ανακοίνωση της πρεμιέρας (Απρίλιος 2019) και σήμερα το κανάλι ως ένα προεορταστικό δώρο, δημοσίευσε ένα ακόμα teaser που συνδέει το φινάλε της σειράς με τον αυθεντικό τίτλο της σειράς μυθιστορημάτων του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου».

Η επερχόμενη, όγδοη και τελευταία σεζόν καθιστά το «Game of Thrones» την πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών, με κάθε επεισόδιο να κοστίζει 15 εκατομμύρια δολάρια. Συγκριτικά, η πρώτη σεζόν 10 επεισοδίων  είχε κοστίσει συνολικά 50-60 εκατομμύρια $, με τον πιλότο να είχε μπάτζετ 10 εκατ. και τα υπόλοιπα επεισόδια ένα μέσο κόστος 6 εκατομμυρίων το καθένα. Ο συνολικός πρϋπολογισμός μπορεί να εκτοξεύθηκε από τη στιγμή που το φινάλε φιλοξενεί τη μεγαλύτερη σκηνή μάχης της σειράς, που ολοκληρώθηκε μετά από 55 ημέρες γυρισμάτων. Το νούμερο είναι αρκετό για να πυροδοτήσει τη φαντασία, μιας και οι δύο προηγούμενες, δύσκολες, μα ανταποδοτικές σε θέαμα σκηνές μαχών της σειράς, είχαν κρατήσει 25 μέρες («The Battle of the Bastards») και 23 μέρες («The Spoils of War») παραγωγής.

Το τέλος του «Παιχνιδιού» δεν σημαίνει πως το συνδρομητικό κανάλι θα αφήσει ήσυχο το Γουέστερος.Το ΗΒΟ προγραμματίζει τηλεοπτικά πρίκουελ και συγκεκριμένα ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν και η σεναριογράφος του «Kingsman» Τζέιν Γκόλντμαν, θα αναλάβουν να μας ταξιδέψουν χιλιάδες χρόνια πίσω με τη Ναόμι Γουότς να έχει ήδη κλείσει στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τι θα συμβεί λοιπόν στα τελευταία επεισόδια GoT; Φήμες θέλουν τους παραγωγούς να έχουν γυρίσει πολλά και διαφορετικά φινάλε προκειμένου να αποφευχθούν οριστικά οι διαρροές που θα αποκαλύψουν το φινάλε της σειράς νωρίτερα. Το ίδιο είχε συμβεί και για το περίφημο επεισόδιο του «Ντάλας» με τίτλο "Who Shot J.R.?" αλλά και για τα «Breaking Bad» και «Sopranos». Η διαφορά εδώ είναι πως το καστ δεν θα μάθει πιο είναι το πραγματικό, μέχρι να μεταδοθεί στον αέρα! Από την άλλη ο Κιτ Χάρινγκτον και ο Πίτερ Ντίνκλατζ έχουν κάνει δηλώσεις, όπως «Δεν είναι σίγουρο πως θα σας αρέσει» και «Ο θάνατος είναι μία μεγαλειώδης έξοδος» αντίστοιχα.

Το σίγουρο είναι πως σε λίγους μήνες θα τα ξέρουμε όλα, Τζον Σνόου!