Η Δύναμη μαζί του (ξανά)! Ο Τζ.Τζ.Έιμπραμς θα σκηνοθετήσει το 9ο «Star Wars» - cinemagazine.gr
9:53
13/9

Η Δύναμη μαζί του (ξανά)! Ο Τζ.Τζ.Έιμπραμς θα σκηνοθετήσει το 9ο «Star Wars»

Ο Τζ.Τζ.Έιμπραμς, ο άνθρωπος που «ξύπνησε» τη Δύναμη και ενθουσίασε το παγκόσμιο κοινό πριν δυο χρόνια με το Επεισόδιο 7, επιστρέφει για το φινάλε του νέου «Star Wars».

Από τον Πάνο Γκένα

Το γράφαμε μία βδομάδα πριν.

Κάτι περίεργο συμβαίνει σε έναν μακρινό γαλαξία. Μετά την αντικατάσταση των Φιλ Λορντ & Κρίστοφερ Μίλερ από τον Ρον Χάουαρντ στο «Χαν Σόλο», η Lucasfilm δεν θα συνεργαστεί τελικά ούτε με τον σκηνοθέτη Κόλιν Τρέβοροου («Jurassic World») για το Επεισόδιο 9 της διαστημικής εποποιίας.

«Ο Κόλιν υπήρξε θαυμάσιος συνεργάτης σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης, αλλά καταλήξαμε από κοινού στο συμπέρασμα ότι τα οράματά μας για το έργο διαφέρουν», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση.

Φύγε εσύ (Κόλιν) έλα εσύ (Ράιαν Τζόνσον ή Τζ.Τζ. Έιμπραμς - τι λέτε;). #starwars

Τελικά η Lucasfilm ανακοίνωσε την επιστροφή του Έιμπραμς για το 9ο Επεισόδιο του «Star Wars», το οποίο τελικά θα καθυστερήσει και από τον Μάιο του 2019, μεταφέρεται στον εορταστικό Δεκέμβρη (20/12).

Με σεβασμό στη μυθολογία της σειράς και με αφηγηματική συνέπεια,ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς έστησε πριν δυο χρόνια μία παλιομοδίτικη περιπέτεια φαντασίας και μετά τα «Mission Impossible» και «Star Trek» αναβίωσε άλλο ένα franchise που είχε παραστρατήσει δημιουργικά. Ο Εϊμπραμς τιμώντας την κουλτούρα της γενιάς που πρωταντίκρυσε το «Star Wars», άφησε πίσω του τα ψηφιακά «παιχνίδια» των τριών επεισοδίων του 1999-2005 και υποδέχθηκε μία νέα γενιά θεατών. 

«Με το "The Force Awakens" ο Τζ.Τζ., J.J. παρέδωσε όλα όσα μπορούσαμε να ελπίζουμε και είμαι ενθουσιασμένη που επιστρέφει για να ολοκληρώσει την τριλογία», δήλωσε η πρόεδρος της Lucasfilm, Κάθλιν Κένεντι. Φανταζόμαστε πως ο Κόλιν Τρέβοροου, ο οποίος μετά την επιτυχία του «Jurassic World», καταποντίστηκε εμπορικά (και κριτικά) με το «The Book of Henry», δεν συμμερίζεται τον ενθουσιασμό της.