Τρέιλερ «Honeyland»: Το ντοκιμαντέρ-ύμνος στην τέχνη της παραδοσιακής μελισσοκομίας - cinemagazine.gr
16:58
7/6

Τρέιλερ «Honeyland»: Το ντοκιμαντέρ-ύμνος στην τέχνη της παραδοσιακής μελισσοκομίας

Ένα από τα πιο πολυβραβευμένα ντοκιμαντέρ της χρονιάς ψάχνει την ισορροπία ανάμεσα σε ανθρώπους και μέλισσες, σαν μια φωνή απόγνωσης για τον κίνδυνο εξαφάνισης των τελευταίων. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ξεχώρισε αμέσως στο φεστιβάλ του Sundance, μαζεύοντας από εκεί το βραβείο του καλύτερου διεθνούς ντοκιμαντέρ αλλά και ειδικό βραβείο για τη φωτογραφία του, και από τότε συνεχίζει μια πολύ πετυχημένη πορεία στα φεστιβάλ όλου του κόσμου. Το «Honeyland» των Ταμάρα Κοτέφσκα και Λιούμπομιρ Στεφάνοφ έχει ως σκοπό να παρουσιάσει την ανάγκη ισορροπίας μεταξύ ανθρώπου και φύσης εξετάζοντας την περίπτωση της Χατίτζι, μιας μελισσοκόμου που εξακολουθεί να παράγει μέλι με παραδοσιακό τρόπο, διατηρώντας την αναλογία 50-50 από όσο βγάζει - το μισό το κρατά η ίδια και το άλλο μισό το επιστρέφει στις μέλισσες. 

Στην εποχή που ο κίνδυνος εξαφάνισης των μελισσών γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος, το ντοκιμαντέρ από τη Β. Μακεδονία μεταφέρει την αντίθεση των παραδοσιακών μελισσοκόμων με τις μοντέρνες μεθόδους παραγωγής μέσα σε μια συγκεκριμένη κόντρα που γενιέται με τη συνύπαρξη μιας μελισσοκόμου με μια οικογένεια που δεν θέλει να ακολουθήσει τον τρόπο με τον οποίο αυτή δουλεύει.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ: