«The Man In The Rockefeller Suit»: Ο Γιώργος Λάνθιμος κάνει το ντεμπούτο του στην αμερικανική τηλεόραση - cinemagazine.gr
9:00
21/11

«The Man In The Rockefeller Suit»: Ο Γιώργος Λάνθιμος κάνει το ντεμπούτο του στην αμερικανική τηλεόραση

Μια απολαυστική αληθινή ιστορία μίμησης και εξαπάτησης θα είναι η επόμενη δουλειά του Έλληνα σκηνοθέτη που θα τον φέρει για πρώτη φορά στον κόσμο της μικρής οθόνης. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η συνεργασία του Γιώργου Λάνθιμου με τη Fox ήταν ευεργετική και για τις 2 πλευρές στην «Ευνοούμενη» και δεν υπήρχε λόγος να μη συνεχιστεί, μόνο που τώρα αλλάζει οθόνη. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας σκηνοθέτης θα αναλάβει για λογαριασμό της Searchlight Television (ένα σχετικά πρόσφατο τμήμα της εταιρίας που ασχολείται με την παραγωγή σειρών)  να σκηνοθετήσει μια μίνι-σειρά βασισμένη στο βιβλίο «The Man In The Rockefeller Suit» του Μαρκ Σιλ.

Το βιβλίο βασίζεται σε αληθινή ιστορία και έχει ως ήρωα τον Κλαρκ Ροκφέλερ, έναν πετυχημένο αλλά μυστηριώδη απόγονο της γνωστής οικογένειας, του οποίου αρχίζουν να αποκαλύπτονται σταδιακά όταν η σύζυγός του αντιλαμβάνεται πως τελικά δεν είναι αυτός που έλεγε. Η εξωφρενική αυτή ιστορία αποτέλεσε στο παρελθόν το υλικό για μια τηλεταινία (το «Who Is Clark Rockefeller?» του 2010) με τον Έρικ ΜακΚόρμακ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως εδώ και καιρό βρίσκονταν στα χέρια της Fox προς κάτι πιο φιλόδοξο. Το αρχικό σχέδιο ήταν η δημιουργία μιας ταινίας, με τον Πάμπλο Τραπέρο («The Clan») να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και τον Μπένεντικ Κάμπερμπατς να πρωταγωνιστεί.

Η ανάληψη της σκηνοθεσίας από  το Λάνθιμο και η μετατροπή του βιβλίου σε σειρά, άλλαξε τα δεδομένα και στο casting, οπότε σύντομα θα έχουμε νεότερα για τους βασικούς πρωταγωνιστές. Θυμίζουμε πως το Φεβρουάριο ανακοινώθηκε ότι η επόμενη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη θα ήταν το βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Τζιμ Τόμσον, «Pop. 1280», όπως από τότε δεν έχει υπάρξει άλλη ενημέρωση για το project και πιθανότατα η τωρινή σειρά θα είναι η προτεραιότητά του.