«The Mandalorian»: Πρώτη φωτογραφία και ανακοίνωση σκηνοθετών για την τηλεοπτική σειρά «Star Wars» - cinemagazine.gr
10:14
5/10

«The Mandalorian»: Πρώτη φωτογραφία και ανακοίνωση σκηνοθετών για την τηλεοπτική σειρά «Star Wars»

Ο Τον Φαβρό συνεχίζει τις ανακοινώσεις και φέρνει τους Τάικα Γουαϊτίτι, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ (μεταξύ άλλων) σε έναν κινηματογραφικό γαλαξία «πολύ πολύ μακριά».

Από τον Πάνο Γκένα

Η παραγωγή της πρώτης τηλεοπτικής σειράς που θα βασίζεται στο κινηματογραφικό σύμπαν του «Star Wars» ξεκίνησε επίσημα και ο Τζον Φαβρό μοιράστηκε την πρώτη φωτογραφία (έναν πολεμιστή/κυνηγό, πολύ κοντά στους Τζάνγκο και Μπόμπα Φετ) και τα ονόματα των σκηνοθετών που θα αναλάβουν επιμέρους επεισόδια.

Ο Ντέιβ Φιλόνι με προϋπηρεσία σε «Star Wars: The Clone Wars» και «Star Wars Rebels» θα σκηνοθετήσει τον πιλότο της σειράς, ενώ η Ντέμπορα Τσόου (της μαρβελικής «Jessica Jones»), ο Ρικ Φαμουγίουα (του εξαιρετικού, ανεξάρτητου «Dope» που κέρδισε τις εντυπώσεις στο Sundance το 2015), και μεγάλα ονόματα όπως η ηθοποιός Μπράις Ντάλας Χάουαρντ (με σκηνοθετική περγαμηνή το μικρού μήκους «Solemates») και ο «άτακτος» Τάικα Γουαϊτίτι των «Thor: Ragnarok» και «What We Do in the Shadows», θα μας πουν ιστορίες ενός μακρινού γαλαξία.

Ο τίτλος της σειράς, «The Mandalorian», επιβεβαίωσε τις φήμες πως η σειρά θα έχει θέμα τη φυλή των Μανταλόριαν (από την οποία κατάγεται ο Μπόμπα Φετ), ενώ η χθεσινή ανάρτηση του Φαβρό στο Instagram έδωσε και το χρονικό πλαίσιο, στο οποίο θα τοποθετείται.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

«Μετά τις ιστορίες του Τζάνγκο και Μπόμπα Φετ, ένας άλλος πολεμιστής κάνει την εμφάνισή του στο σύμπαν των Star Wars. Το "Mandalorian" τοποθετείται μετά την Πτώση της Αυτοκρατορίας και πριν την εμφάνιση του Πρώτου Τάγματος. Παρακολουθούμε τις δυσκολίες ενός μοναχικού, επίλεκτου σκοπευτή στις απώτερες περιοχές του γαλαξία, μακριά από την εξουσία της Νέας Δημοκρατίας...».

Όσοι, λοιπόν, είχαν απορίες για τα γεγονότα που μεσολαβούν μεταξύ των «Τελευταίων Τζεντάι» και του «Η Δύναμη Ξυπνάει» φαίνεται πως θα ικανοποιηθούν, ενώ η τηλεοπτική πανάκριβη «απογείωση» του «Star Wars» για τη μικρή οθόνη θα αποτελείται από 8 ή 10 επεισόδια με μπάτζετ 100 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Ο Φαβρό, τεράστιος θαυμαστής των «Star Wars» είχε δηλώσει πως «το Star Wars είναι ένας μεγάλος κόσμος και η streaming υπηρεσία της Ντίσνεϊ είναι μία θαυμάσια ευκαιρία για να διηγηθείς ιστορίες σε πολλαπλά κεφάλαια». Στον ολοένα και αναπτυσσόμενο πόλεμο των streaming υπηρεσιών Netflix, Amazon Prime και Disney Play, ο Διευθυντής της Ντίσνεϊ, Μπομπ Ίγκερ, είχε δηλώσει αρχές Φεβρουαρίου ότι η εταιρεία αναπτύσσει «μερικές» (πληθυντικός!) τηλεοπτικές σειρές Star Wars για την πλατφόρμα της Ντίσνεϊ που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα ως υπηρεσία το 2019. «Αναπτύσσουμε όχι μόνο μία, αλλά μερικές σειρές Star Wars ειδικά για την εφαρμογή της Disney... Επειδή η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί εντελώς, δεν μπορούμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι γι 'αυτό. Νομίζω όμως ότι θα βρείτε το επίπεδο των ταλέντων που θα συμμετέχουν πολύ σημαντικό».

Η Δύναμη μαζί μας!